Η ζωή της ήταν ένα πέρασμα φωτεινό που μας έδειξε το δρόμο για τον Ουρανό. Το πέρασμα της απ’ αυτό εδώ τον κόσμο ήταν μια ευλογία Θεού για να εκκολαφθεί όπως λέγει και ο ποιητής σ’ ένα μαργαριτάρι του Θεού. Η προσωπικότητα της ακτινοβολούσε ουράνια χαρά. Ήταν η Μυροφόρα της ανάστασης ,της ελπίδας και της αγάπης.

«Εσείς είσαστε εγώ, και εγώ είσαστε εσείς » έλεγε στις ομιλίες της. Η καρδιά της ήταν πολύ πλατιά, το πνευματικό της « δοχείο» πολύ μεγάλο και χωρούσε τους πάντες. Έπαιρνε τον πόνο του άλλου και τον έκανε δικό της. Το έζησα αυτό σε προσωπικό μου βίωμα και πολλοί πάρα πολλοί θα συμμαρτηρήσουν μαζί μου.

« Όταν οι άλλοι θα θεραπεύονται, εμείς θα αρρωστούμε» την ακούσαμε να λέει στις ομιλίες της.

Αγάπησε πολύ η δική μας Αθηνά, πόνεσε πολύ, δούλεψε πολύ και όλα προς δόξα Θεού.

Γνώρισε, έζησε και μαθήτευσε στη σχολή του Αγίου Πορφυρίου που ήταν μια αγκαλιά με όραμα τον Τριαδικό Θεό.
Η αρχόντισσα αυτή κυρά των Αθηνών, μάς έδειξε το δρόμο. Μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος του Θεού ,να είσαι άνθρωπος πάνω απ’ όλα εικόνα και ομοίωση του ουρανίου Πατρός. Ο Θεός δεν έχει εγκαταλείψει τον κόσμο. Η παρουσία φωτισμένων ανθρώπων ανάμεσα μας υπενθυμίζει ότι Εκείνος ο Χριστός είναι το ΠΑΝ και όλα γύρω Του είναι φωτεινά. Οι Άγιοι είναι και πρέπει να γίνονται οι καθρέφτες της δικής μας ζωής.

Έλεγε η μακαριστή Αθηνά: Ο Θεός θέλει από εμάς «Πίστη, Ταπείνωση, Αγάπη και θέλει ένα μηδενισμό του εαυτού μας. Άφημα ολοκληρωτικό στη Χάρη του Θεού» Αυτό έκανε η ίδια. Αφέθηκε στην αγκαλιά του Θεού κάνοντας χαρούμενη υπακοή στο Γέροντα της και τώρα Άγιο Πορφύριο.

Είπε η κόρη της Μάρω Σιδέρη στον επικήδειο της μητέρας της:
«Κάποτε την είχα ρωτήσει σχεδόν ενοχλημένη: «μα καλά, ποιον αγαπάς πιο πολύ; το Θεό ή τα παιδιά σου;» η απάντησή της βγήκε αυθόρμητα χωρίς ανάγκη για σκέψη: «Πρώτα από όλους και από όλα, αγαπώ το Θεό». Όταν διαμαρτυρήθηκα για τα δικαιώματα μου ως παιδί της στην πρωτοκαθεδρία της καρδιάς της, η εξήγησή της ήταν απόλυτη: «ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΎΣΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΠΗ. Αν δεν αγαπούσα το Θεό θα αγαπούσα μόνο τον εαυτό μου».

Αυτή ήταν η μακαριστή Αθηνά. Λεβέντισσά! Αυτά που δίδασκε τα έκανε πράξη πρώτα αυτή.

Έλεγε πολύ συχνά στις ομιλίες της για ότι μας συνέβαινε να κρατούμε: «Σιωπή, προσευχή και ανδρείο λογισμό.»
Δίδασκε τ’ άλλα μαθηματικά της πίστης μας .[Α+Α =Α ] δηλαδή: Ανοχή στις δυσκολίες , Ανακούφιση στον εμπερίστατο και πονεμένο αδελφό μας ίσο ΑΓΑΠΗ ΘΕΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ!…….»

Απόσπασμα από την ομιλία της κυρίας Δώρας Μακκουλή στο ετήσιο μνημόσυνο της αείμνηστης Αθηνάς Σιδέρης που τελέστηκε στο Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.