Στα πλαίσια της έναρξης των ενημερωτικών εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου για την περίοδο 2019-2020 την Παρασκευή στις 22 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Το παιδί μας στα δίκτυα…» στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού. Προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα των εξαρτήσεων των παιδιών τόσο από τις «έξυπνες συσκευές» (τάμπλετ, κινητό), όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με σύγχρονο λόγο γνώσεως και εμπειρίας, με αγωνία και αγάπη, μοιράστηκε με τους γονείς της Ρόδου τις σκέψεις του. Αφορούσαν προτάσεις για την αναβάθμιση στην ποιότητα της επικοινωνίας στις ενδοοικογενειακές σχέσεις κυρίως των γονέων (εμπιστοσύνη, αγάπη, προσωπική σχέση, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, διευθέτηση του χρόνου, ευέλικτα όρια, εκκλησιαστική ζωή), ως μέσο πρόληψης και αποτροπής των παιδικών εξαρτήσεων.

Η εκδήλωση σε διαλογική μορφή ερωτήσεων εκ μέρους του υπευθύνου της σχολής π. Νεκταρίου Κάνια κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των ακροατών στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν με την κατάθεση ερωτήσεων. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ευχαριστώντας εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Κατέθεσε την κοινή αγωνία για τα θέματα της οικογένειας αλλά και την εκτίμησή του για την μετάδοση της ελπίδας στην κοινωνία που αποπνέουν τέτοιου είδους προσπάθειες της Εκκλησίας όπως για παράδειγμα η σημερινή και οι επερχόμενες εκδηλώσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.