Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου 2024 η 1η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ανακάσης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, τον συνεφημέριό του π. Γεώργιο Χαλιώτη και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι στα πλαίσια του σημερινού λαμπρού εορτασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από την Νέα Αρτάκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα εγκαίνια του Ιερού Ναού και στον ρόλο της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους μακαριστούς Ιερείς, κτίτορες και δωρητές του Ναού.

Προ της απολύσεως ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση για την διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων για την 1η επέτειο εγκαινίων του Ιερού Ναού.

«Ο π. Χερουβείμ είναι κιμπάρης, καθώς στην 1η αυτή λαμπρή επέτειο των εγκαινίων τίμησε τους προκατόχους του Ιερείς, δείγμα του εκκλησιαστικού φρονήματός του και πάνω απ’ όλα γιατί έφερε την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την Νέα Αρτάκη Ευβοίας» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δρόσος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.