Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα o καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης της Κατερίνης «Φώτια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνουν και φέτος εκπαιδευτικά εργαστήρια μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 12.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα: «1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων» για μαθητές Δημοτικού έως και Β՜ Γυμνασίου ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12.30μ.μ. για μαθητές Γ՜ Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (Facebook και YouTube), ενώ είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση για τη συμμετοχή τους.

Η επιβίωση της χριστιανικής θρησκείας και του ελληνικού έθνους δεν μπορεί να νοηθεί ανεξάρτητα από την ελληνική παιδεία. Μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια το παιδί θα έρθει κοντά στον τρόπο εκπαίδευσης κατά τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με άμεσο και κατανοητό τρόπο, μέσα από αφηγήσεις, εικόνες, κείμενα και τραγούδια. Θα αναδυθεί η σημαντική συμβολή των φωτισμένων ορθόδοξων ιεραρχών μας, οι οποίοι προστάτευσαν, στήριξαν και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ τον χριστιανικό πληθυσμό και ΠΑΙΔΕΥΣΑΝ τους Οθωμανούς.

Την επιμέλεια των διαδικτυακών αυτών εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν κατόπιν πρωτοβουλίας και φροντίδας του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, έχουν η κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός–Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και η κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.