Το ποσό της ενίσχυσης δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο. Το επιστρεπτέο ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης είναι πληρωτέο σε εξήντα ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2022.

Τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε 60 άτοκες δόσεις το επιστρεπτέο τμήμα του κρατικού δανείου έχουν οι περίπου 700.000 επιχειρήσεις που έλαβαν συνολικά 8,3 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την πέμπτη παρέμβαση της κυβέρνησης στην επιστρεπτέα προκαταβολή, διευκολύνοντας σημαντικά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που πρέπει να επιστρέψουν περί τα 3 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Η αρχή έγινε με τη μείωση του ποσοστού της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, από τον 4ο κύκλο έως και τον 7ο το ποσό της επιστροφής περιορίσθηκε στο 50%.

Αμέσως μετά αυξήθηκαν οι δόσεις από 40 σε 60, ενώ από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα δύο παρεμβάσεις.

Τη μείωση έως και 75% της επιστρεπτέας προκαταβολής υπό προϋποθέσεις, καθώς και την επιπλέον έκπτωση 15% για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε ορίζεται πλέον ότι οι δόσεις είναι άτοκες αντί επιτοκίου 0,94% που προέβλεπε αρχικώς ο νόμος.

Μετά την έκδοση και των τελευταίων αποφάσεων ανοίγει ο δρόμος προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να αναρτήσει το ποσό που οφείλουν να επιστρέψουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, κάτι που θα γίνει το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το ποσό θα εμφανιστεί στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή «myAADE / ο λογαριασμός μου / Προσωποποιημένη πληροφόρηση / Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

Οσοι έλαβαν την επιστρεπτέα προκαταβολή πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Το ποσό της ενίσχυσης δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο. Το επιστρεπτέο ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης είναι πληρωτέο σε εξήντα ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2022.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.