Ποιοι γιορτάζουν αύριο 18 Μαΐου.

Άγιοι που εορτάζουν: Αγια Τεκουσα Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Αλεξανδρια Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Κλαυδια Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Φαεινη Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Ευφρασια Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Ματρωνα Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Ιουλια Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγια Θεοδοτη Η Παρθενομαρτυρας Απο Την Αγκυρα Της Γαλατιας, Αγιος Θεοδοτος Ο Μαρτυρας (; – 304).

Κατάγονταν από την Άγκυρα της Γαλατίας, αφιερωμένες ολόψυχα στην υπηρεσία του Ευαγγελίου και ήταν από τις μεγαλύτερες υπηρέτριες και αθλήτριες της χριστιανικής πίστης. Προθυμότατες πάντοτε στα έργα του ελέους και της φιλανθρωπίας, συνεργάζονταν συγχρόνως στο να ελκύουν είδωλολάτρισσες στους κόλπους της Εκκλησίας.

Καταγγέλθηκαν για το έργο τους και αρνήθηκαν να θυσιάσουν στα είδωλα. Τότε παραδόθηκαν από τον άρχοντα Άγκυρας Θεότεκνο στους στρατιώτες για να τις διαφθείρουν. Επειδή όμως, χάριτι Θεού, διαφυλάχτηκαν αγνές, όλες τις έπνιξαν στα βάθη της εκεί λίμνης.

Ο Θεόδοτος (βλέπε και 7 Ιουνίου), του οποίου η θεία ήταν μία από τις Άγιες εκείνες γυναίκες, η Τεκούσα, ανέσυρε τη νύκτα τα λείψανα τους και τα έθαψε. Ανακαλύφθηκε όμως και επειδή δεν θέλησε ν’ αρνηθεί τον Χριστό, τον αποκεφάλισαν μετά από πολλά βασανιστήρια. Και τον κάνει ακόμα αξιέπαινο το γεγονός ότι, ήταν οικογενειάρχης και άφηνε πίσω του χήρα και ορφανά.

Γιορτή 18 Μαΐου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.