ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Την επέτειο του Πολυτεχνείου γιορτάζει αύριο η χώρα και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στις 17:00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ είναι η συγκέντρωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), ΠΑΜΕ, ΜΑΣ και ΚΝΕ.

Πολυτεχνείο 17 Νοεμβρίου

Στο ίδιο σημείο στις 17.30 θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Για τις 18.00 είναι η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Τα μέτρα αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας είναι δρακόντεια, με 5000 αστυνομικούς να βγαίνουν στο δρόμο και ιδιαίτερη προσοχή στα Εξάρχεια και άλλους ευαίσθητους στόχους.

Αυξημένη θα είναι η αστυνόμευση έξω από αστυνομικά τμήματα και κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων θα υπάρχου πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.
Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Υπό επιτήρηση θα βρίσκονται αύριο 17 Νοεμβρίου, καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε άλλες “ευαίσθητες” περιοχές έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών.

Πολυτεχνείο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προανήγγειλε η Τροχαία ενόψει του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σάββατο που θα πραγματοποιηθεί η πορεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την Πέμπτη 15-11-2018 έως την Παρασκευή 16-11-2018.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.