Με ζωηρή την ανάμνηση του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και στην ομόθρησκη Συρία, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με τον συντονισμό και την καθοδήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλαβε την συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας, την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των σεισμόπληκτων.

Η ανταπόκριση επωνύμων και ανανύμων συμπολιτών σε αυτή την πανστρατιά αλληλεγγύης και αγάπης της Εκκλησίας υπήρξε ανεπανάληπτη και συγκινητική, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν όρια και δεν γνωρίζουν σύνορα.

Η συγκέντρωση όλων των προσφερομένων ειδών διενεργήθηκε σε όλους τους ιερούς Ενοριακούς Ναούς της Πόλεως και των Χωρίων με την ευθύνη των Ιερέων-Εφημερίων και με την αφιλοκερδή προσφορά εργασίας λαϊκών συνεργατών και εκκλησιαστικών επιτρόπων.

Το ανθρωπιστικό υλικό που συγκεντρώθηκε στα τέσσερα Κέντρα Συλλογής, στην Καβάλα, στους Φιλίππους, στον Νέστο και στην Θάσο, αφορά σε Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα), Εμφιαλωμένο Νερό, Γάλα μακράς διαρκείας, Ζυμαρικά, Ρύζι κα Όσπρια, και απέδωσε συνολικά την ποσότητα των 15 περίπου τόνων, το οποίο συσκευάσθηκε, μετά την απαραίτητη διαλογή και ταξινόμηση και σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, και φορτώθηκε σε ειδικά μισθωμένο από την Ιερά Μητρόπολη φορτηγό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κεντρικής διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος η ανθρωπιστική βοήθεια προωθήθηκε προς την Φιλανθρωπική Οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου, εν συνεχεία, δια μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να καταλήξει στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Θερμές απευθύνονται οι ευχαριστίες προς όλους όσους εκοπίασαν για την επιτυχία της φιλανθρώπου αυτής προσπαθείας και συγκεκριμένα προς τους ιερείς-εφημερίους και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους των Ενοριών, τους εθελοντές συνεργάτες της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και τους λιμενικούς υπαλλήλους των λιμενικών σταθμών Θάσου και Κεραμωτής, όπως και τις Ναυτιλιακές Εταιρείες της Θάσου Thassos Ferries του πλοικτήτη κ. Ιωάννου Μητσόπουλου και ThassosSeawaysτου πλοικτήτη κ. Ευάγγελου Καρνέση, οι οποίοι με την σύμφωνη γνώμη της αρμοδίας λιμενικής Αρχής διευκόλυναν την δωρεάν μεταφορά με τα πλοία τους του ανθρωπιστικού υλικού από το νησί της Θάσου στο ηπειρωτικό τμήμα της Ιεράς Μητρόπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.