Επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της Επανάστασης του Κολινδρού Πιερίας (μεταξύ των οποίων και ο μακαριστός Στενημαχίτης Επισκοπός Κίτρους Νικόλαος Λούσης) τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία, σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, προκειμένου να τιμήσει την 144η επέτειο από την Επανάσταση του Κολινδρού.

Στις εκδηλώσεις τιμής της επετείου παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Επισκόπου Κίτρους Νικόλαου Λούση, του επονομαζόμενου «Επαναστάτη» και παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον τόπο μας. Μια μέρα τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι σήμερα. Στον Κολινδρό γράφηκε ακόμη μια ένδοξη σελίδα της Ιστορίας της Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να τιμά ως οφείλει όλους τους ήρωές μας, διότι χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλονΟφείλουμε να θυμόμαστε ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Και έχουμε χρέος να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να μεταλαμπαδεύσουμε όλα τα ιδανικά των αγωνιστών προγόνων μας για την ελευθερία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σημαντικό έργο σε όλη την Πιερία στηρίζει την ανάπτυξη του τόπου, στηρίζει την τοπική κοινωνία, λύνει προβλήματα και δίνει προοπτική. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας στον Κολινδρό, χρόνια πολλά σε όλη την Πιερία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.