Ραγδαίες είναι εξελίξεις καθώς έρχονται νέα μέτρα για τις μετακινήσεις. Ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται την Πρωτοχρονιά να ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα από τα Χριστούγεννα.

Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα», αλλά και ο Στέλιος Πέτσας τοίζοντας ότι επί της ουσίας είναι μέτρα για να εφαρμοστούν όσα ισχύουν για τη μετακίνηση σήμερα.

Τόνισε ότι τα μέτρα θα αφορούν τον έλεγχο των μέτρων μετακίνησης.

Πάντως ο κ. Πέτσας είπε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα θα επιβληθούν πιο σκληρά την Πρωτοχρονιά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής. «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική είναι μεγάλη, καθώς -όπως είπε- «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το λεκανοπέδιο με κορονοϊό».

Με ποιο sms στο 13033 μπορούμε να πάμε στο ρεβεγιόν – Μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι

Tα πλάνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει για τις οικογένειες, που κάνουν τα πλάνα τους για το εορταστικό τραπέζι, που φέτος θα είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κυβερνητικού επιτελείου αναγκαστικά το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν «μεταφέρεται» μεσημέρι με έως 9 άτομα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα όμως και το μεσημέρι ισχύουν απαγορεύσεις και τα sms στο 13033, τα οποία οι πολίτες θα πρέπει να τηρήσουν αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε sms στο 13033 στον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Eν τω μεταξύ λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 22:00 ή να διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.

Δείτε πως γίνεται η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους.

Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα ξεκινήσει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, είτε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, είτε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί σχετική παράταση.

Ακολουθούν τα τέσσερα βήματα που χρειάζονται για την αίτηση:

1)Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis.

2) Οι δικαιούχοι θα επιλέξουν τον οικισμό στον οποίο διαμένουν.

3)Θα υποβάλουν τα τιμολόγια των αγορών που έχουν κάνει για τη θέρμανσή τους.

4)Θα υπάρχει ο υπολογισμός του επιδόματος, δηλαδή, τι θα λάβουν.

Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Επίσης, για να είναι δικαιότερη η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης το υπουργείο Οικονομικών χώρισε τις περιοχές της χώρας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε αυτές. Το ύψος του επιδόματος θα υπολογίζεται με βάση πόσες ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία μιας περιοχής υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Προϋποθέσεις

Σημειώνεται, ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει. Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει, αλλιώς τα επιστρέφει.

Εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης είναι τα εξής:

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.