ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Την Πρωτομαγιά δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας ή στο εξοχικό και το χωριό μας, υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Πέμπτης.

Υπογράμμισε, δε, ότι μέχρι τη Δευτέρα απαιτείται έντυπο και SMS για κάθε μετακίνηση.

Η καθημερινότητα όλων μας αλλάζει από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, καθώς θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση εντός νομού. Ειδικότερα, το SMS στο 13033 και η φόρμα μετακίνησης καταργούνται και οι μετακινήσεις εντός της περιοχής που κατοικούμε «απελευθερώνονται».

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Συνολικά, η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων θα γίνει σε δύο φάσεις: από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός νομού, ενώ από 18 Μαΐου αναμένεται να επιτρέπεται η μετακίνηση και εκτός νομού. Έτσι, στις 19 Μαΐου αναμένεται – εκτός απροόπτου – να επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια και να μπορέσουν ξανά οι πολίτες να επισκεφτούν τα χωριά και τα εξοχικά τους.

Σημειώνεται πως άμεσα (σ.σ. από 4 Μαΐου) αυξάνεται κατά ένα άτομο το επιτρεπόμενο όριο στα Ι.Χ. και πλέον μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να είναι ο οδηγός με δύο ακόμα άτομα.

Το ζήτημα τέθηκε και στην ενημέρωση των Τσιόδρα – Χαρδαλιά, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να αναφέρει σχετικά «η πρόθεση είναι μετά τις 18 Μαΐου, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες να δώσουμε τη δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά και στα χωριά κάτω από συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή.

Ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο να στείλουμε κάποιους ανθρώπους στα χωριά και να νοσήσουν, αλλά να τους δώσουμε διέξοδο στην προσπάθεια που έχουν κάνει εδώ και πολλές εβδομάδες».

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ, ωράριο σούπερ μάρκετ πρωτομαγιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.