Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ζεύγους των Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, του Αγίου Ευλογίου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, των Οσίων Μαρτινιανού και Συμεών, κτητόρων της εν Άθω μονής του Χιλανδαρίου.

Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων που κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς. Όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε την Κόρινθο για να διδάξει τη Χριστιανική πίστη, το ζεύγος Ακύλας και Πρίσκιλλα του προσέφερε θερμή φιλοξενία, καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του, ώστε, αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του, ως βοηθοί του.

O Απόστολος Παύλος εντυπωσιάσθηκε τόσο έντονα από τις αρετές και τη Χριστιανική τους δράση, ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του, γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι νεοϊδρυθείσες Εκκλησίες των Εθνών.

Αργότερα, οι διώκτες του Χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και τούς αποκεφάλισαν, χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων και το στεφάνι της τιμής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.