120 δόσεις παράταση: Ανοικτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί παράταση και μάλιστα σημαντικού χρονικού διαστήματος στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφήνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

120 δόσεις παράταση: Οι βελτιώσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως τις επιχειρήσεις με βασική οφειλή έως ένα εκατομμύριο ευρώ, οι οποίες μπορούν πλέον να ενταχθούν στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις αντί για έως 36 που μπορούσαν αρχικά. Επίσης, με τις αλλαγές μειώθηκε η ελάχιστη δόση από τα 30 στα 20 ευρώ καθώς και το επιτόκιο της ρύθμισης από το 5% στο 3%.

Ρύθμιση οφειλών

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στη ρύθμιση υπολογίζεται ότι έχουν ενταχθεί φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που ο αριθμός τους προσεγγίζει τις 500.000 και το ποσό που έχει ρυθμιστεί προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

120 δόσεις-εφορία: Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να χορηγηθεί τελικά η παράταση είναι μεγαλύτερη από αυτήν τη μη χορήγησης, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα ενταχθούν σε αυτήν μετά την παράταση φέρνοντας ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

120 δόσεις-εφορία: Από την πλευρά τους οι φορείς των οικονομολόγων και την φοροτεχνικών (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΟΦΕΕ κ.ά.) ζητούν τη χορήγηση μιας μεγάλης χρονικά παράτασης, δηλαδή έως και το τέλος του έτους, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι.

120 δόσεις-εφορία: Βασικό τους επιχείρημα υπέρ της χορήγησης παράτασης είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή στην πλήρη λειτουργικότητά της, δηλαδή με τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη Ιουλίου, άνοιξε μόλις πριν από μια εβδομάδα και ο χρόνος μέχρι την εκπνοή της είναι περιορισμένος.

120 δόσεις-εφορία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί παράταση και μάλιστα σημαντικού χρονικού διαστήματος στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφήνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Το αν θα χορηγηθεί, ωστόσο, πρόκειται να κριθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

120 δόσεις-εφορία: Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία της ρύθμισης, καθώς περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση από μεγάλους οφειλέτες όπως είναι επιχειρήσεις που χρωστούν ΦΠΑ ή πρόσθετους φόρους από φορολογικούς ελέγχους.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές και νέες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 2.405.285,85 ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ, στις 27-09-2019, σε 871 δικαιούχους παραγωγούς των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2015», «Πυρκαγιές 2015», «Ετήσιο 2016», «Πυρκαγιές 2016» «Ετήσιο 2017», «Πυρκαγιές 2017», που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ολοκληρώθηκε η καταβολή των ενισχύσεων που αφορούν απώλεια παραγωγής στην καλλιέργεια φασολιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Καστοριάς, για ζημιές που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ετήσιο 2017».

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21

Επίδομα παιδιού 2019. Πληρωμή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης

Η τέταρτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατεβλήθη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Σεπτεμβρίου 2019

Η πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.