120 ΔΟΣΕΙΣ: Οδηγούμαστε προς μία παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μια παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που θα αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές θα συμπαρασύρει και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Δηλαδή, αν αποφασίσει το υπ. οικονομικών να δώσει παράταση, τότε και το υπ. Εργασίας λογικά θα ακολουθήσει.

Κάθε νουνεχής άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως μέσω μιας παράτασης θα είναι όλοι ικανοποιημένοι, πολίτες και Δημόσιο, αφού ο διακαής πόθος όλων είναι αρχικά να ρυθμιστούν οι οφειλές και στη συνέχεια να διατηρούνται εν ισχύι οι εν λόγω ρυθμίσεις (αυτό είναι το πιο δύσκολο). Συνεπώς η παράταση είναι μονόδρομος.

Οι 120 δόσεις στην εφορία

Στο καίριο ερώτημα, δηλαδή «για πόσο χρονικό διάστημα θα δοθεί παράταση και πότε αυτή θα ανακοινωθεί;», εικάζουμε πως οι παρατάσεις που θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία θα είναι μόνο για έναν μήνα ακόμη (σ.σ. έως 31.10.2019), ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα κοινοποιηθούν —όπως δυστυχώς συνηθίζεται στον τόπο μας— λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται και τα προβλήματα στην άλλη ρύθμιση, αυτή που αφορά στις 120 δόσεις για οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Εκεί υπάρχουν πλείστα προβλήματα εκτός των άλλων και λόγω της κατάστασης που επικρατούσε διαχρονικά στα διάφορα ταμεία προ ΕΦΚΑ (επικουρικά και μη), ενώ όπως αποδεικνύεται, ακόμη και οι λύσεις που υλοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην πλατφόρμα (δείτε σχετική είδηση «Ρύθμιση 120 δόσεων ασφαλισμένων και συνταξιούχων – Υπ. Εργασίας:

Διαχωρισμός των σταδίων ένταξης»)1, δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις, αφού υπάρχουν και πολλοί που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε καν το πρώτο βήμα (περιπτώσεις θανόντων, κ.α.).

Να τονίσουμε επίσης πως, μείζονα ζητήματα ανακύπτουν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αίτησης και της μεταφοράς των οφειλών προς το Κ.Ε.Α.Ο. (πολλές πιστοποιήσεις ανά οφειλέτη για τις οφειλές στα διάφορα ταμεία γεγονός που οδηγεί σε πληθώρα δόσεων και ταυτοτήτων οφειλών, κ.λπ.). Όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή έκβαση της όλης διαδικασίας, αλλά κυρίως δημιουργούν απίστευτη γραφειοκρατία και χαμένες εργατοώρες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.