120 ΔΟΣΕΙΣ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί παράταση και μάλιστα σημαντικού χρονικού διαστήματος στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφήνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

120 δόσεις-εφορία: Οι βελτιώσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως τις επιχειρήσεις με βασική οφειλή έως ένα εκατομμύριο ευρώ, οι οποίες μπορούν πλέον να ενταχθούν στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις αντί για έως 36 που μπορούσαν αρχικά. Επίσης, με τις αλλαγές μειώθηκε η ελάχιστη δόση από τα 30 στα 20 ευρώ καθώς και το επιτόκιο της ρύθμισης από το 5% στο 3%.

Ειδήσεις για ρύθμιση οφειλών

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στη ρύθμιση υπολογίζεται ότι έχουν ενταχθεί φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που ο αριθμός τους προσεγγίζει τις 500.000 και το ποσό που έχει ρυθμιστεί προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

120 δόσεις-εφορία: Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να χορηγηθεί τελικά η παράταση είναι μεγαλύτερη από αυτήν τη μη χορήγησης, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα ενταχθούν σε αυτήν μετά την παράταση φέρνοντας ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

120 δόσεις-εφορία: Από την πλευρά τους οι φορείς των οικονομολόγων και την φοροτεχνικών (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΟΦΕΕ κ.ά.) ζητούν τη χορήγηση μιας μεγάλης χρονικά παράτασης, δηλαδή έως και το τέλος του έτους, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι.

120 δόσεις-εφορία: Βασικό τους επιχείρημα υπέρ της χορήγησης παράτασης είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή στην πλήρη λειτουργικότητά της, δηλαδή με τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη Ιουλίου, άνοιξε μόλις πριν από μια εβδομάδα και ο χρόνος μέχρι την εκπνοή της είναι περιορισμένος.

120 δόσεις-εφορία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί παράταση και μάλιστα σημαντικού χρονικού διαστήματος στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφήνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Το αν θα χορηγηθεί, ωστόσο, πρόκειται να κριθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

120 δόσεις-εφορία: Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία της ρύθμισης, καθώς περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση από μεγάλους οφειλέτες όπως είναι επιχειρήσεις που χρωστούν ΦΠΑ ή πρόσθετους φόρους από φορολογικούς ελέγχους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.