12 Μαΐου σήμερα και η παγκόσμια κοινότητα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων. Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1965 έπειτα από πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων ώστε να θυμίζει σε όλους την συνεισφορά των νοσοκόμων στην κοινωνία.

Η αφορμή για την επιλογή της ημερομηνίας ήταν η γέννηση το 1820, την ίδια ημέρα 12 Μαΐου, της Φλόρενς Νάιτινγκελ, μιας αγγλοϊταλίδας γυναίκας που θεωρείται ως η ιδρυτική μορφή της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η εργασία των νοσοκόμων και των νοσηλευτών θεωρείται αρκετά υποτιμημένη κάτι που τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα οδεύει προς ανατροπή αφού όλο και περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τη συμβολή των νοσοκόμων στην κοινωνία.

Ο Ιερός κλήρος δε θα μπορούσε να μην εκτιμήσει τη δουλειά των νοσοκόμων και των νοσηλευτών που σε όλη την περίοδο της πανδημίας βοηθάνε ακατάπαυστα. Όλοι οι κληρικοί προσεύχονται για τους νοσηλευτές σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Από τη μακρινή Αμερική, όπου στηρίζουν έμπρακτα τις προσπάθειες τους, μέχρι την παγωμένη Ρωσία, όπου οι νοσηλευτές αποτελούν καθημερινά μέρος της προσευχής των πιστών.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ που είχε πραγματοποιήσει το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπου γινόταν εκτενής αναφορά στους νοσηλευτές του κόσμου και τις προσευχές.

Φυσικά και στη χώρα μας, οι νοσηλευτές τιμώνται, και ιδιαίτερα σήμερα, από τον ιερό κλήρο όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Ναύπλιο, .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.