ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: Μεγάλη Πέμπτη με τα 12 Ευαγγέλια. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη τη χώρα, σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Μεγάλη Πέμπτη, η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, ο Ιερός Νιπτήρας, η υπερφυά προσευχή και η προδοσία αυτή. Δυστυχώς εφέτος δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε την μέγιστη αυτή πνευματική εμπειρία στις Εκκλησίες μας, αφού παραμένουν κλειστές, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά καθ’ όλη την ημέρα της Μεγάλης Πέμπτης. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η Εκκλησία θα μας συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια είναι η ονομασία κατά την παράδοση και προέρχεται από τα 12 Ευαγγελικά αποσπάσματα που αναγιγνώσκονται κατά την Μεγάλη Πέμπτη.

Φυσικά τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης είναι τέσσερα, από τους τέσσερις Ευαγγελιστές της Εκκλησίας μας. Οι αναρτήσεις θα συνεχιστούν και την Μεγάλη Παρασκευή με τα Ευαγγελικά αποσπάσματα των Μεγάλων Ωρών και τον Επιτάφιο.

Το Εκκλησία Online από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σταδιακά θα δημοσιεύσει και τα Δώδεκα Ευαγγέλια των Αγίων Παθών στο πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Η συνέχεια στο άρθρο 12 Ευαγγέλια: Μεγάλη Πέμπτη – Ακολουθία Αγίων Παθών 2020

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ . ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΕΖΗΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 1955-1960 ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΒΡΕΙΣΚΩΜΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟ 29/10/1962 ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ + ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ .