Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησίας συναντήθηκαν την Τρίτη, 19 Φλεβάρη 2019, στην Πατριαρχική κατοικία στην ετήσια συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ.

Η σύνοδος ξεκίνησε γύρω στις 10:00. Αξιολογήθηκε το έργο της εκκλησίας της περασμένης χρονιάς και υποβλήθηκαν προτάσεις για το τρέχον έτος.

Η αξιολόγηση έγινε σε εθνικό επίπεδο, ανά τομέα δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση που διαβίβασε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, περισσότερα από 114 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν από το Ρουμανικό Πατριαρχείο για να υποστηρίξουν κάθε κοινωνική και φιλανθρωπική βοήθεια και στήριξη για τα θύματα το 2018.

Ο Μακαριώτατος επέμενε στην «έλεος αγάπη» που μπορεί να αποδειχθεί «σε πολλές διαφορετικές μορφές”:

Το υλικό έλεος μπορεί να είναι τροφή για τους πεινασμένους, ρούχα για όσους στερούνται αυτού, φάρμακα για τους άρρωστους, υλική βοήθεια για τους φτωχούς και τα παρόμοια.

Όσον αφορά τη φιλανθρωπία, ο Πατριάρχης συνέστησε ότι «στο χέρι ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη ή δυσκολία πρέπει πάντα να βλέπουμε το χέρι του Χριστού σε μας”.

Με μυστηριώδη και πνευματικό τρόπο, το χέρι των φτωχών που ζητά βοήθεια συναντά το χέρι του Χριστού μέσα μας που προσφέρει αυτή τη βοήθεια σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

orthodoxia news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.