Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιμνών, επί τη συμπληρώσει 110 ετών από της κοιμήσεως του Ιερομονάχου Εφραίμ Χατζή-Πατέρα.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς πιστούς, επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας προετοιμάζει για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προβάλλοντας με την παραβολή του ασώτου υιού το δίδαγμα της μετανοίας, ως συνέχεια της ταπεινοφροσύνης που επέδειξε ο τελώνης στην παραβολή της προηγούμενης Κυριακής. Εν συνεχεία ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας την φιλευσπλαχνία, την αμέτρητη αγάπη και το πλούσιο έλεος που επιδεικνύει ο πατέρας προς τον υιό.

Η πατρική στοργή προς τον υιό παραβάλλεται με την τρυφερότητα και τη συμπόνια του Θεού σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, ο οποίος μας ανοίγει την μεγάλη αγκαλιά Του και εκπληρώνει πλουσιοπάροχα τα αιτήματά μας, αρκεί να προσφεύγουμε σε Αυτόν πάντοτε εν μετανοία και εξομολογήσει.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Ιερομονάχου Εφραίμ, τόνισε δε ότι είναι ανάγκη να εντείνουμε την προσευχή και την προσπάθειά μας να γίνει γνωστή η ζωή και τα πολλά θαύματα του Χατζή-Πατέρα και πέραν της επαρχίας του Μεραμβέλλου και ευχήθηκε η Εκκλησία να προβεί σύντομα στην αγιοκατάταξή του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.