11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: 11 Σεπτεμβρίου 2001. H παγκόσμια κοινότητα παγώνει και ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Με διαφορά λίγων λεπτών, καταρρέουν διαδοχικά οι δίδυμοι πύργοι και ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τον ουρανό του Μανχάταν. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν τραγικό θάνατο κάτω από τόνους τσιμέντου. Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 τρομοκράτες, που συνδέονταν με την οργάνωση Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στόχων στις ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη επαληθεύτηκε: Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, «ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος».

Όλα ξεκίνησαν από κάτι που φαινόταν σαν ατύχημα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε πάνω σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους. Κι ενώ τα πλάνα έδειχναν φωτιά και κάποιους να τρέχουν, το δεύτερο αεροπλάνο καρφώθηκε και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση στον πύργο.

Μετά έγινε γνωστό το περιστατικό του Πενταγώνου. Και η πτήση που έπεσε στη Βιρτζίνια. Επρόκειτο για την πτήση 93 της United Airlines στην οποία οι ίδιοι οι επιβάτες με αυτοθυσία απέτρεψαν να ρίξουν οι τρομοκράτες το αεροπλάνο στον Λευκό Οίκο.

Ο George Bush jr. Πρόεδρος των ΗΠΑ, κάλεσε λίγο αργότερα τον πλανήτη να συνταχθεί μαζί του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο πλανήτης μας δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Από εκείνη την ημέρα άλλαξε ο κόσμος και άρχισε να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο ιστορίας.

Στο σημείο που κάποτε ανυψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, τα δύο ψηλότερα κτίρια στο δυτικό ημισφαίριο, το γνωστό ως «Σημείο Μηδέν», η Νέα Υόρκη δημιούργησε το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπου εκτός των άλλων, βρίσκονται καταγεγραμμένα τα ονόματα των νεκρών.

Εκεί όπου οι συγγενείς των θυμάτων εναποθέτουν με πόνο, αγάπη και σεβασμό, λευκά τριαντάφυλλα. Και μνήμες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.