11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τελέσθηκε σήμερα Αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. Οι μαθητές πήγαν σήμερα την πρώτη μέρα του σχολικού έτους στις τάξεις τους όπου ξεκίνησαν τα μαθήματα. Αυτό που ξεχώρισε από τη σημερινή ημέρα ήταν το ζήτημα που έθεσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναφορικά με το τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία.

Τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία: Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι του χρόνου θα ξεκινούν τα μαθήματα από τις 09:00.

Αναλυτικά ανέφερε:

Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές:

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών.

Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Ανέφερε επίσης μετά τον Αγιασμό: Είμαστε όλοι και όλες – και λόγω της επικράτησης νέων τεχνολογιών και νέων μορφών επικοινωνίας- εκτεθειμένοι σε βία πολλών μορφών. Χρειάζεται όλοι και όλες να ξαναδούμε την καθημερινότητα μας, το όριο των ανοχών μας, ακόμη και αυτό το αξιακό μας σύστημα.

Κι αυτό γιατί συστατικό στοιχείο του εκφοβισμού είναι ένας ιδιόμορφος ρατσισμός. Είναι η μη ανοχή στη διαφορετικότητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.