Σήμερα, Παρασκευή των Α΄ Χαιρετισμών στην Υπέρμαχο Στρατηγό, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης και του Οσίου Γεωργίου του Σιναΐτου.

Η Οσία Θεοδώρα, ήταν κόρη του Ιωάννη, άρχοντα της Θεσσαλονίκης, επί αυτοκράτορος Αλεξίου του Κομνηνού. Σε νεαρή ηλικία έλαβε σύζυγό της τον Μιχαήλ Δούκα, κατοπινό άρχοντα της Ηπείρου. Ωστόσο, παρά τις τιμές και τα αξιώματα, παρέμεινε ταπεινή στο φρόνημα και φρόντιζε τους πτωχούς και τους αδύνατους.

Όμως, μεγάλη δοκιμασία την περίμενε, όταν ο σύζυγός της δεσμεύτηκε με άλλη γυναίκα. Η Αγία έδειξε και σ’ αυτή τη περίσταση το ψυχικό της μεγαλείο και με τη θερμή της προσευχή κατόρθωσε να επαναφέρει το σύζυγό της στο δρόμο του Θεού. Μετανιωμένος πλέον, ζήτησε συγγνώμη και έζησαν μαζί με πνεύμα Θεού. Μετά το θάνατό του, η Αγία αποσύρθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που η ίδια έκτισε, και έζησε ασκητική ζωή έως την ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς της.

Κλειδί για όλα όσα ανθρώπινα συμβαίνουν στον κόσμο τούτο είναι η μετάνοια και η επιστροφή στην απέραντη αγάπη του Χριστού, παραμένοντας προσηλωμένοι στον Εσταυρωμένο Ιησού.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.