Εκατό και πλέον προσκυνητές από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών Αθηνών με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Ιουνίου προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια του Δομοκού της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Πρώτος σταθμός των προσκυνητών ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου και τους καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μαζί με τον Καθηγούμενο της Μονής π. Αμβρόσιο Αναστασίου.

Ο Ποιμενάρχης μας στο Καθολικό της Μονής τους ωμίλησε για την πλούσια Ιστορία του Μοναστηριού αλλά και για την Θαυματουργό δύναμη της Παναγίας της Αντινίτσης, της οποία η Ιερά Εικόνα προέρχεται από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας.

Στην κατακλείδα του λόγου ο Σεβασμιώτατος, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους αυτή στην Ιερά Μητρόπολή μας και τους ευχήθηκε πλουσία και παντοτινή την ευλογία της Παναγίας στην ζωή τους.

Στην συνέχεια ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο που παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα του μετέβη στην Ιερά Μονή για να ιδεί τους προσκυνητές, να τους ωμιλήσει και να τους παράσχει την πατρική του Ευλογία, γεγονός το οποίο τους γέμισε χαρά.

Ο Σεβασμιώτατος έδωκε εις τον π. Θεμιστοκλή ως ευλογία πνευματικά ψυχωφελή βιβλία των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας και σε όλους τους προσκυνητές το Ημερολόγιο της Μητροπόλεως και μια εικόνα της Παναγίας.

Ακολούθως ο Καθηγούμενος της Μονής ξενάγησε τους πιστούς στο Κρυφό Σχολειό και σε όλους τους χώρους της Μονής και στην συνέχεια εκ μέρους της Αδελφότητος οι προσκυνητές εδέχθησαν πλούσιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι.

Επόμενοι σταθμοί τους ήταν η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας και Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος.

100 Προσκυνητές από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών σε προσκυνήματα της Μητρόπολης Φθιώτιδος

100 Προσκυνητές από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών σε προσκυνήματα της Μητρόπολης Φθιώτιδος


100 Προσκυνητές από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών σε προσκυνήματα της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.