Στην εφαρμογή, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου να μην είναι πλέον Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Θεοφιλέστατος Δορυλαίου κ.Δαμασκηνός, ηγούμενος της Ι. Μονής της Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων προχώρησε εντελώς αψυχολόγητα αυτή την εποχή ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνός.

Ο Δαμασκηνός 10 μέρες νοσηλεύτηκε στη κλινική των Χανίων του γαβριηλακη με καρδιά την ημέρα που του ανακοίνωσε ο Κυδωνίας τη παύση του χωρίς να του εξηγήσει το λόγο και τώρα ο Κυδωνίας είναι στο πατριαρχειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατριάρχης είχε πει ότι από την στιγμή που έγινε Επίσκοπος Δορυλαίου και μάλιστα βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, δεν είναι σωστό να εξακολουθεί να είναι και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, δηλαδή ελέγχων και ελεγχόμενος, προϊστάμενος και υφιστάμενος ταυτόχρονα.
Η θέση του Πρωτοσύγκελου όπως ισχύει στην Εκκλησία μας καταλαμβάνεται συνήθως από Αρχιμανδρίτη και όχι από Επίσκοπο, οπότε κάποια στιγμή η εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη θα έπρεπε να εφαρμοστεί.Αλλά εφαρμόστηκε σε λάθος εποχή και ενώ ο Επίσκοπος Δορυλαίου ήταν ασθενής με κορονοϊό και με προβλήματα με την υγεία του και μάλιστα νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Αποτελεί πάντως ερώτημα το γιατί εφαρμόστηκε τώρα αυτή η απόφαση, δύο και πλέον χρόνια δηλαδή μετά από την χειροτονία του Δαμασκηνού ως Επισκόπου και λίγο μόλις διάστημα μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου, Μητρόπολη για την οποία είχε ακουστεί το όνομα του Θεοφιλεστάτου Δορυλαίου.Ποιος κίνησε τα νήματα και ζήτησε την απομάκρυνση του Δορυλαίου από την διοικητική θέση της Μητρόπολης; Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος που πίσω από τα πολλά χαμόγελα δείχνει από νωρίς να μην ξεχνά αυτούς που τον ενοχλούν στην πορεία του ή ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας που το παίζει σε διπλό ταμπλό αρκεί να παραγοντίζει; Μήπως ήλθε η ώρα να θέλει να προαγάγει τον Πρωτοσύγκελλό του; Ιδωμεν! Κυριακή κοντή γιορτή!

Σε επικοινωνία τόσο με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όσο και τον Επίσκοπο Δορυλαίου, αρκέστηκαν απλά να επιβεβαιώσουν την πληροφορία της παύσης, με τους λόγους πάντως να μην έχουν γίνει γνωστoί.

Το αυτό έπραξε ο Θεοφ. Δορυλαίου και στην επικοινωνία που είχαμε εμείς μαζί του. Επιβεβαίωσε την απόφαση του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού καθώς και το ότι αποτελεί προϊόν επισήμανσης και εισήγησης του Παναγιωτάτου προ ολίγου καιρού και το οποίο έμελλε να εφαρμοστεί!

Το δικό μου ερώτημα για το θέμα αυτό είναι γιατί ο Παναγιώτατος το εισηγήθηκε τόσο καθυστερημένα; Ποιοί ήταν αυτοί που του το έβαλαν στο κεφάλι του και γιατί; Μπορεί να του αρέσει να ασχολείται με όλα αλλά άνθρωπος που στερεί τη χαρά στον άλλον δεν είναι! Προφανώς οι εισηγητές είναι μικρόψυχοι και μικρόκαρδοι!

Την προσφορά και το έργο πάντως του Θεοφ. Δορυλαίου ως ηγούμενου της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας,αλλά και ως Πρωτοσυγκέλλου έντεκα χρόνια τώρα στην ευρύτερη κοινωνία των Χανίων, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και αυτός ίσως θα είναι και ο λόγος που θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν απαντήσεις για τον λόγο εφαρμογής της εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.