Την Τρίτη της 17ης Ιανουαρίου 2017, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του, της συζύγου του και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανόπουλου.

Τον Υπουργό δέχθηκε η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ μας και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Υπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο για το επιτελούμενο, από το Ε.Μ.Π., μεγάλο έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.
Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για τους προσερχόμενους προσκυνητές παρά τα κρούσματα βίας, για τα νέα που συμβαίνουν στην Ιερουσαλήμ, για την αυριανή επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό, για το πλήθος της προσέλευσης των προσκηνητών, εγχώριων από τις περιοχές του Ισραήλ και από τις κατεχόμενες Παλαιστινιακές περιοχές και των προσκυνητών από Ελλάδος, Ρωσίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας και Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό και για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να διατηρήσει το καθεστός των Παναγίων Προσκυνημάτων και τον χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ ως Αγίας πόλης, προτύπου ειρηνικής και θρησκευτικής συμβίωσης.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη και την ενημέρωση.
Ο Μακαριώτατος του ζήτησε να διαβιβάσει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα τις ευχές του και μία πρόσκληση για το γεγονός της παράδοσης του Κουβουκλίου, όταν αποπερατωθεί η αποκατάστασή του.
Ο Υπουργός προσέφερε στον Μακαριώτατο επίχρυσο στεφάνι από φύλλα δάφνης, ενώ Μακαριώτατος προσέφερε σε εκείνον και σε κάθε μέλος του κλιμακίου των συνεργατών του, εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου και ανέχωρησε με πρόθεση νά επισκεφθεί την επόμενη ημέρα τον Ναό της Αναστάσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.