«Οι επόμενες εκλογές στο τόπο είναι οι ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019 και οι εθνικές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019. Ούτε…
μέρα νωρίτερα» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός απατώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προειδοποίησε ότι ”θα γίνει γραφικός, αν συνεχίσει να ζητά εκλογές”.

“Πέρυσι τέτοιο καιρό, σ’ αυτήν την αίθουσα ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό του 2016. Φώναζε η ΝΔ τότε ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και δεν θα πιάναμε τους στόχους. Και το ΔΝΤ τα ίδια έλεγε. Όχι μόνο πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε. Και προς μεγάλη σας απογοήτευση, η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιήθηκε αλλά επέστρεψε και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το τρίτο τρίμηνο καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ, η μεγαλύτερη από την αρχή της κρίσης”, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι “εμείς μοιράζουμε χρήματα που υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο. Δεν μοιράζουμε λίγο πριν από μια εκλογική αναμέτρηση χρήματα σε αυτούς που είναι είναι πελάτες σας” ενώ πρόσθεσε ότι ”προς απογοήτευσή σας αντί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης. Δίνουμε κιόλας. Σας έπιασε μελαγχολία για την δεύτερη αξιολόγηση. Εμείς δεν μοιράσαμε πλεόνασμα. Έχουμε υπεραπόδοση”.

Έκανε λόγο για «την καταστροφική περίοδο 2010-15, όπου συρρικνώθηκε ο δημόσιος πλούτος κατά 25%, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27%, κατέρρευσαν Υγεία και Παιδεία» και επεσήμανε ότι το 2016 η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Μείωση της ανεργίας

«Η ανεργία επί των ημερών μας μειώθηκε από το 27 στο 23% και η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί»

Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς, και τα οφέλη θα διανέμονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε  ο πρωθυπουργός  και τόνισε:

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση»

Για ΦΠΑ στα νησιά του αν. Αιγαίου

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής των προσφυγικών ροών. Τα νησιά αυτά είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης. Που κράτησε ψηλά τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Για υγεία και παιδεία

«Από τον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 300 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία και την εκπαίδευση»

Η συζήτηση  άρχισε από τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα απόψε  με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.