Ογδόντα ετών γίνεται σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι ευχές φτάνουν ασταμάτητα απ’ όλο τον κόσμο.

Νωρίς το…
πρωί, ο πάπας πήρε μέρος, μαζί με σειρά καρδιναλίων, σε λειτουργία στο παρεκκλήσι Παολίνα μέσα στο Βατικανό και αμέσως μετά θέλησε να πάρει το πρωινό του μαζί με οκτώ άστεγους, πάντα στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου. Πολλοί πιστοί στέλνουν απευθείας τις ευχές τους στον πάπα Βεργκόλιο, μέσω διαδικτύου, ενώ η Αγία Έδρα δημιούργησε στο Twitter το χάσταγκ «#Pontifex80».

Η ανθρωπιά και η αμεσότητα, είναι αναμφισβήτητα τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού πάπα και πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες. Παρά τις αντιστάσεις της πιο συντηρητικής πτέρυγας της Καθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος συνεχίζει τη βαθιά προσπάθεια ανανέωσης, η οποία συμπεριλαμβάνει κινήσεις, όπως την δυνατότητα να μπορούν να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία οι διαζευγμένοι, αλλά και να δίδεται άφεση αμαρτιών σε γιατρούς και γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση.

«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν ομοφυλόφιλο που ψάχνει το δρόμο του Θεού;», διερωτήθηκε λίγο μετά την εκλογή του ο Αργεντινός πάπας…

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.