Τα ομόφυλα ζευγάρια στη Νορβηγία μπορούν από σήμερα να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, μετά το μεγάλο «Ναι» που είπε η Σύνοδος της κεντρικής Εκκλησίας της Νορβηγίας.
Με 89 ψήφους (εκ των 112 μελών) η Σύνοδος της κεντρικής Εκκλησίας της Νορβηγίας, μέλη της οποίας είναι πάνω από τα δύο τρίτα των Νορβηγών, πήρε την απόφαση να επιτρέπει στους κληρικούς να τελούν το μυστήριο του γάμου και σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ το πρωτότυπο κείμενο θα προσαρμοστεί ανάλογα.

Κάπως έτσι η Νορβηγική Εκκλησία χάρισε χαμόγελα σε όλα τα γκέι ζευγάρια της χώρας και άνοιξε το δρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη προς μία πιο ανοιχτόμυαλη και καθόλου ομοφοβική θρησκευτική πολιτική.

«Σήμερα είναι η μέρα που μία ευχή κι ένα όνειρο γίνονται πραγματικότητα«, λέει ο Gard Sandaker-Nilson. «Θα πρέπει πια να δίνεται ο αναλόγως σεβασμός σε όλα τα ζευγάρια«.

Ο επίσκοπος Ole Kristian Kvarme, που ψήφισε για την σχετική πρόταση, αποκάλυψε ότι αυτή η απόφαση τον γεμίζει «θλίψη«.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης οδήγησε τον ιερέα Oyvind Bard Benestad στην παραίτηση σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακόμη κι αν οι ιερείς δεν υποχρεούνται να τελέσουν το μυστήριο, τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο, έχουν κάθε δικαίωμα να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στην εκκλησία της επιλογής τους.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στη Νορβηγία το 2009 θεσπίστηκε ο πολιτικός ομόφυλος γάμος, αλλά μέχρι τώρα απαγορευόταν ο θρησκευτικός.

Στη Δανία θεσπίστηκε ο θρησκευτικός γάμος για τα gay και λεσβιακά ζευγάρια το 2012 και στη Σουηδία λίγο νωρίτερα το 2009.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

απάντησις,- = η προς κορινθιους επιστολή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ-ΚΕΦ στ΄- 8-15-δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του ΘΕΟΥ ...............ούτε οι πόρνοι.ούτε οι ειδωλολάτραι,ούτε οι μοιχοί,ούτε οι εκθηλυμένοι και γυναικώδεις,ούτε οι αρσενοκοίται ............ και κεφ. ζ- επίσης ....κεφ.ε΄1-13- το σκάνδαλον του αιμομ ίκτου........... --------- γι αυτές τις κακές πράξεις ...... μας δίνουν , οι επιστολές των μαθητών του Κ ΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, χριστιανικές ορθόδοξες και αληθινές οδηγίες και συμβουλές !!!