«Καταιγιστικές εξελίξεις» αναμένονται, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην υπόθεση της Novartis την ώρα που γίνεται γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας στην Αθήνα, με εντολή των εισαγγελικών αρχών.

Η έφοδος διενεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αλλά αποκαλύφθηκε μόλις σήμερα, αφού είχαν διαρρεύσει πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης πως η έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της NOVARTIS την Πρωτοχρονιά.

Σκοπός των εισαγγελικών αρχών είναι η συλλογή στοιχείων που συνδέονται με τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της Novartis στη χώρα μας.

Για την υπόθεση διενεργεί προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελία διαφθοράς μετά από δημοσιεύματα του διαβιβάστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Το «κλειδί» των δικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας είναι στις ΗΠΑ και παραμένει άγνωστο πότε θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο Έλληνες πολίτες, στελέχη της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πάντως από νωρίς σήμερα το πρωί πως ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί να χυθεί άμεσα άπλετο φως στην υπόθεση και πως «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές» σημειώνοντας παράλληλα ότι «σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το «κλειδί» των δικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας είναι στις ΗΠΑ και παραμένει άγνωστο πότε θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές. Μέχρι στιγμής πάντως οι αρχές των ΗΠΑ δεν φαίνονται διατεθειμένες να διαβιβάσουν στη χώρα μας το στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, προτού ολοκληρωθεί ή τουλάχιστον προχωρήσει ικανοποιητικά η δική τους έρευνα.

Έτσι, παρότι το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ απεστάλη από την Εισαγγελία Διαφθοράς, πριν από τις γιορτές παραμένει ακόμη και τώρα αναπάντητο. Για το λόγο αυτό και είναι περιορισμένες οι κινήσεις στις οποίες μπορούν να προχωρήσουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες φέρονται να μην έχουν ενημερωθεί επισήμως ούτε για τα στοιχεία των δύο πρώην υπαλλήλων της φαρμακευτικής εταιρείας οι οποίοι έχουν αποκαλύψει το σκάνδαλο.

Ερώτηση Νικολόπουλου στη ΒουλήΟ βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση στη Βουλή:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καθημερινές αποκαλύψεις αλλά και τα γεγονότα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού NOVARTIS. Συγκεκριμένα έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο προκαλούν οι εξελίξεις που σχετίζονται με τα μαύρα ταμεία της φαρμακευτικής Novartis. Παρά την απάθεια με την οποία δείχνει να αντιμετωπίζει τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών η συγκεκριμένη εταιρεία, με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο προβληματισμός είναι εντονότατος για τα μελλούμενα, αφού άρχισαν να ανοίγουν τα πρώτα στόματα.
Τα όσα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς δημιουργούν κλίμα απόλυτης αναρχίας, στην οποία κυριαρχεί το μαύρο χρήμα και οι μίζες.

Σε συνέχεια όλων αυτών, πρώην στέλεχος της Novartis απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το Hilton. Όπως αναφέρουν τόσο έγκριτες εφημερίδες αλλά και σύσσωμος ο ηλεκτρονικός τύπος πρόσωπο κομβικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον 44χρονο χημικό που ανήμερα της πρωτοχρονιάς, βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy και απειλούσε να πέσει από το 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό.

Οι πληροφορίες λένε – αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο – ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς το όνομα του υπήρχε στη λίστα με τα πρόσωπα που σκόπευαν να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τον «καυτό» φάκελο Novartis. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς γνωρίζει πως αν μπει στη διαδικασία να ανοίξει το στόμα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη σύζυγο του η οποία λένε όσοι γνωρίζουν εργάζεται στην ίδια φαρμακευτική.

Ο ίδιος άλλωστε όταν μετά την πράξη του προσήχθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Συντάγματος, «έσπασε» και είπε με δάκρυα στα μάτια, στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.  Επειδή, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, στο σκάνδαλο της Novartis, φέρεται να εμπλέκονται δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή, δεν έχουμε δει καμία αντίδραση ούτε από την μείζονα αντιπολίτευση που βλέπουμε να βγάζει ανακοινώσεις με το παραμικρό, ούτε από την ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά δεν είδαμε και καμία αντίδραση για το σκάνδαλο αυτό και από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε από κανέναν υπουργό.

Σε μια εποχή δύσκολη για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί η κυβέρνηση να μένει απαθής στο μέγα σκάνδαλο που κόστισε όσο το ένα τρίτο του δημόσιου χρέους. Είναι υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στη Βουλή και να αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία μα προπαντός να παραπέμψουν στην δικαιοσύνη τους πρώην υπουργούς που έχουν με την υπογραφή τους ή ακόμα και με τις παραλείψεις τους συνεργήσει στο να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο κατά 80 δισεκατομμύρια €.

Να σημειωθεί ότι για το Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα , έχω καταθέσει δύο ακόμα ερωτήσεις με Αρ.Πρ.: 2339/168, 2340/169, 2341/170/29-12-2016 & 2088/16.12.16 για τις οποίες αναμένω τις απαντήσεις αλλά κυρίως τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών .

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Ποίοι είναι οι δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis; Εάν είναι εν ενεργεία βουλευτές θα αρθεί άμεσα η ασυλία τους ;

2. Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι για τους οποίους το στέλεχος της Novartis απείλησε να αυτοκτονήσει στο Hilton;

3. Πότε θα ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα τόσο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο σκάνδαλο;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.