Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Πλοκάμια του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν εντοπιστεί στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και το Ιράν.

Την μεγάλη έρευνα συντόνιζε από την έδρα της Europol η Ελληνίδα αστυνομικός, Μαρία Μαριά, η οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλύψει το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν συλλάβει 24 άτομα, ενώ έχουν εντοπίσει τρία πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εργαστήρια πλαστών εγγράφων.

Οι διακινητές και μέλη του κυκλώματος από την Τουρκία που έφευγαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισέπρατταν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ από κάθε άτομο για να τους μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμφωνία διακινητών-μεταναστών προέβλεπε όταν θα έφταναν στην Ελλάδα να τους προμήθευαν με πλαστά διαβατήρια και μέσω αεροδρομίων να έφευγαν για την Ευρώπη.

Πολλά από τα διαβατήρια ήταν κλεμμένα από την Ισπανία και τα μέλη του κυκλώματος τα έστελναν στην Ελλάδα, όπου αφού άλλαζαν τη φωτογραφία, τα προμήθευαν σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα κέρδη του κυκλώματος φτάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ γίνεται έρευνα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αναμένεται τη Δευτέρα να κάνει επίσημες ανακοινώσεις η ελληνική αστυνομία.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.