Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση θέσπισε μέτρα για την προστασία και την αποφύγη έξαρσης του γνωστού σε όλους μας covid 19.

Με τις ευλογίες και την χείρα βοηθείας η εκκλησία πριν ακριβώς από μια μέρα ανταποκρίνεται σε όλα τα μέτρα που τους θέτει το κράτος.
Η θέση της εκκλησίας αντί να είναι ουδέτερη είναι θετική και φυσικά σε υπερβολικό βαθμό διχως να αφήνουν στον απλό πιστό να εκφραστεί ελεύθερα.
Σε μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα θα έχετε παρατηρήσει πολλους υψηλόβαθμους κληρικούς μετά κραυγών και οδυρμών να τοποθετούνται απόλυτα δίχως κάποια διαφωνία σε γνωστά τηλεοπτικά πάνελ.
Η έκφραση Μετά φόβου, πίστεως και αγάπης προσέλθετε!»
Εχει μετατραπεί σε έκφραση Μετά φόβου, rabit και εμβολίου προσέλθεται.
Σαφώς η αγάπη και η πίστη αποτελούν ανύπαρκτες λέξεις με βάση την θέση της εκκλησίας καθώς όταν αγαπάς τον αδελφό σου και ειδικά σε μια τέτοια κρίσημη κατάσταση δεν προκαλείς και δεν τον απειλείς με διωγμό αντιθέτως συζητάς και βρίσκεις διάφορους τρόπους για την αποφύγει του ιού.
Οσο για την λέξη πίστη η σημασία της εδώ και αρκετά χρόνια πριν καν εμφανιστεί ο ιός ποτέ δεν έγινε πράξη.
Για να εισέλθεις στον χώρος της εκκλησίας έστω και για να προσευχηθεις πρεπει από το υστέρημά σου να καταβάλλεις ένα υψηλό βαθμό χρημάτων λες και βλέπεις κάποια θεατρική παράσταση.
Λυπάμαι πραγματικά για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του ποιμενάρχη μας Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι

Οστις θέλει..
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναγκάσει κανέναν.
Ετσι δεν κερδίζεις κόσμο αλλα χάνεις και αυτούς που έχεις..

Ο Θεός μεθ υμών!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.