Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη:

Αρχιερατική Θ.Λειτουργία τελέστηκε στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ι.Μητροπόλεώς μας κ. Μαξίμου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το εξάμηνο.μνημόσυνο του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Σεραφείμ και το 40ήμερο του Μακαριστού π. Γ. Στέφα.

Πλήθος κόσμου προσήλθε για να τιμήσει τη μνήμη τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πνευματικό ανάστημα των δύο αντρών.

Μετά το ”Δι’ευχών’ κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στα μνήματα όπου αναπάυονται τα σκηνώματά τους όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, λαμβάνοντας τον λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αφού ευχήθηκε να είναι άξιος ο νέος διάδοχος της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, τόνισε ότι:

«Θα πρέπει να είναι απεσταλμένος του Αγίου Πνεύματος και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών».

 

Αναμονή αποφάσεων από Αρχιεπίσκοπο:

Ο Αρχιεπίσκοπος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του! Στους συνομιλητές του απαντά ότι θα τους πεί τη σκέψη του τον Σεπτέμβριο,μετά του Σταυρού!
Οι προδιαγραφές πάντως για τον υποψήφιο είναι συγκεκριμένες : παραδοσιακός κληρικός, φιλομόναχος, μακριά μαλλιά και γέννια και με αψεγάδιαστη πορεία.
Ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η απόφαση θα ληφθεί την κατάλληλη στιγμή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.