Γράφει σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αγαπητέ μοι ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ (;) …….ΥΠΟΥΡΓΕ,

_______Στην ιερωσύνη εισήλθαμε από θείον Έρωτα!

_______Στη ζωή μας επαγγελματικά θα ημπορούσαμε να ακολουθήσουμε και οποιοδήποτε άλλο δρόμο! Είχαμε τις προϋποθέσεις και τα προσόντα! Είναι τα δώρα του Θεού σε αγνές ψυχές!

Τα μαθηματικά π.χ. ήταν το πιο αγαπημένο μας μάθημα. Οι μηχανές και τα παρόμοια ήσαν το χόμπι μας! Ακόμη και σήμερα οι εν Χριστώ Αδελφοί μας Αρχιερείς στον υποσημειούμενο έχουν δώσει το προσωνύμιο «ο γκατζετάκιας Δεσπότης»!

_______Όλα αυτά, λοιπόν, τα τερπνά τού κόσμου δεν μας τράβηξαν! Η καρδιά μας ήταν δοσμένη στον Νυμφίο Χριστό από της παιδικής ακόμη ηλικίας. Στην τεσσαρακονταετή αρχιερατική μας πορεία μας, οσάκις ενοχλούσαμε τους κρατούντες, δεχθήκαμε κατά καιρούς ύβρεις, συκοφαντίες και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ:

«Φασισταριό,
«Αει κρύψου φασισταριό»,
Αντίχριστε,
Δεν μπορείς να σκεφτείς,
Δεν μπορείς να μιλήσεις,
Βρίζεις ως υπόκοσμος»!

Ιδού ακριβώς τα λόγια Σας:
· «Αει ΚΡΥΨΟΥ φασισταριό!
· Αντίχριστος είναι ο βίος και η πολιτεία σου»!
· Αποδεικνύεις αυτό που λέει η μαντινάδα: “Οταν γεράσει ο άνθρωπος κι όντε αδυνατίσει, ουτε και να σκεφτεί μπορεί, μηδέ και να μιλήσει”
· Και ας μην βρίζεις ως υπόκοσμος! Άλλωστε γι αυτό έγινες παπάς..»

Σας παραδίδω
στην περιφρόνηση του κόσμου!

_______Ουδείς άλλος έφθασε τόσο χαμηλά, όπως Σείς, κ. Υπουργέ! Και τι δεν μας είπατε! Σας δηλώνουμε, λοιπόν, δημοσίως, ότι στενοχώρια θα νοιώθαμε, μόνον όταν από το βρωμερό στόμα Σας έβγαιναν ΕΠΑΙΝΟΙ για το ταπεινό πρόσωπό μας! Τώρα δεν μας στενοχωρείτε! Διότι Υπουργός βεβαίως είσθε, αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Απλώς είσθε ένα ανθρωπάκι! Ένα ακόμη άνθρωπάκι από τά πολλά, που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα ανθρωπάκι, το οποίο τολμά να υβρίζει καί να ευτελίζει εκκλησιαστικά πρόσωπα, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την αθεΐα, μόνο καί μόνο για να πολεμήσει την Ορθοδοξία μας. Ευτυχώς, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! Υπάρχουν καί πρόσωπα με βαθειά πίστη πρός τον Θεό!

Να, λοιπόν, μια επί πλέον απόδειξη της αθεϊστικής πορείας σας. Στην παρακάτω φωτογραφία ο μεν κ. Γαβρόγλου αγκαλιάζει περιπαθώς το ΚΟΡΑΝΙΟ, ο δε κ. Σκουρλέτης απωθεί το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!

΄΄Εξαφανίζει΄΄ Πολάκη ο Αμβρόσιος με μια συγκινητική κατάθεση ψυχής

Κύριε Κύριε Κύριε Κύριε (;)….. Πολάκη,
Επαναλαμβάνω: ΣΤΗΝ ΙΕΡΩΣΎΝΗ ΕΙΣΉΛΘΑΜΕ ΑΠΟ ΘΕΙΟΝ ΕΡΩΤΑ! Αγαπάμε, λοιπόν, όσους λατρεύουν τον Σωτήρα Χριστό! Συγχρόνως μαχόμεθα και αντιμαχόμεθα όσους είναι οπαδοί του Αντίχριστου, δηλ. τα όργανα του Διαβόλου! Και αν χρειασθεί, ενίοτε χρησιμοποιούμε και την αρχιερατικήν μας ράβδο, ράβδο «στυπτικήν» κατά την εντολήν της Εκκλησίας «τοις δε απειθέσι και ευτραπέλοις, χρω αυτή, ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως»!

Επίσης καθημερινώς στον Εσπερινό προσευχόμεθα και λέμε: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γής και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς». (Βλ. Προοιμιακό Ψαλμό 103).
Τελος, το βράδυ της Αναστάσεως ψάλλουμε φωναχτά:

Ήχος πλ.α΄.
Στιχ.α΄ Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.

Στιχ β΄. Ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός.

Στιχ.γ΄ Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν.

Στιχ.δ΄Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή.

Μέσα στα εκκλησιαστικά αυτά πλαίσια εντάσσεται και η αλληλογραφία μαζί Σας. Έπειτα θα ακολουθήσει η περιφρόνηση! Τελεία και παύλα!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 8 Ιανουαρίου 2018

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.