Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μοναχής Κικιλίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας, τελέσθηκαν το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε η τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου της μοναχής Κικιλίας.

Παναγία Μαλεβής Αρκαδίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου

Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου

Θεία Λειτουργία Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος μίλησε γενικότερα για τον μοναχικό βίο, που πηγάζει από την βαθιά πίστη και την θυσιαστική αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, και ειδικότερα για την αείμνηστη μοναχή Κικιλία, που χαρακτηριζόταν από σεμνότητα και ψυχική γαλήνη. Ολοκληρώνοντας, και με αφορμή την Γ΄ εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που τιμά την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή μορφή της Πίστεώς μας.

Αμέσως μετά, στον ολάνθιστο προαύλιο χώρο της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της αείμνηστης Ηγουμένης της Μονής, Παρθενίας Γιόβα.
μνημόσυνο της Μοναχής Κικιλίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.