Στα παιδιά τα πράγματα κυλούν πολύ απλά. Μέσα από την καθαρή καρδιά τους μπορούν να δουν τους αγγέλους, αφού η ψυχή δεν έχει σακατευτεί ακόμη από την κακία.

Στο ημερολόγιο του ιερομονάχου Βασιλείου Ροσλιάκωβ, αυτός που δολοφονήθηκε ανήμερα του Πάσχα του 1993, υπάρχουν τα ακόλουθα λόγια για την καταστρεπτική δύναμη του κακού: «Οι ενέργειες του πονηρού κατευθύνονται προς την καταστροφή της θεϊκής τάξης, της τάξης της ζωής, δηλαδή την καταστροφή της ομορφιάς και της σοφίας. Επειδή ακριβώς η θεϊκή τάξη (η ιεραρχία στα πάντα, η υπακοή από αγάπη) είναι σοφία και ομορφιά, τελειότητα και εκπλήρωση.

Δυστυχώς τα παιδιά της άπιστης γενιάς είναι σαν τα δέντρα που μεγαλώνουν με τις ρίζες προς τα πάνω. Δεν γνωρίζουν τη θεϊκή ιεραρχία, πως πάνω από τη γη υπάρχει ο ουρανός και πως πάνω από τα γήινα υπάρχει ο Θεός . Είναι διαπαιδαγωγημένοι με τέτοιον τρόπο, που ήδη μέσα στο αίμα τους υπάρχει η αντίληψη πως πάνω απ’ όλα είναι το αλαζονικό, ευερέθιστο και κραυγαλέο ·· Εγώ»!

Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω αλλά πονάω για τον πλησίον μου. Πόσες θυσίες δεν έγιναν για τα παιδιά και όλα αυτά για να ακούσεις τον φοιτητή γιό να φωνάζει στην συνταξιούχο μητέρα του: «Να μην τολμήσεις να με ντύσεις με τα φθηνά αυτά ρούχα. Αυτά είναι για ζητιάνους. Αφού ήσουν φτωχή γιατί με γέννησες;» Ενώ ο γιος ενός φημισμένου νομικού, ο οποίος σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά εναντίον του Θεού, μιλάει με τον άρρωστο πατέρα του μ’ αυτό τον τρόπο: «Βούλωσε το βρωμόστομά σου, τράγε». Μια μέρα ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης χτύπησε τον πατέρα του, ενώ εκείνος έκλαιγε σαν παιδί: «Για ποιο λόγο; Του αγόρασα διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Θυσίασα τα πάντα γι’ αυτόν!»

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.