Όσοι θα ήθελαν να θαυμάσουν τις ομορφιές και τους θησαυρούς που βρίσκονται στη Μονή της Πάτμου και δεν είχανε μέχρι τώρα την ευκαιρία, πλέον, είναι μόλις ένα κλικ μακρυά.

Οι χρήστες της Google βρίσκονται μπροστά σε ένα σημαντικό επίτευγμα.

Ειδικοί, χαρτογράφησαν τη Μονή της Αποκάλυψης ψηφιακά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η περιήγηση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, απ’ οπουδήποτε στον κόσμο, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.

Επιπλέον οι επισκέπτες του Google Art Project μπορούν να δουν και σημεία που δεν είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες που βρίσκονται στο Μοναστήρι, όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη της Μονής, που είναι μια από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον κόσμο, η τραπεζαρία, αλλά και η είσοδος του Ναού του Αγίου Ιωάννη.

Ο Ιησούς του Ελ Γκρέκο

Η Ιερά Μονή περιλαμβάνει στις συλλογές της μοναδικούς θησαυρούς και κειμήλια, όπως για παράδειγμα την εικόνα του Ιησού του Ελ Γκρέκο, μνημειακό Άγιο Ποτήριο (Βενετία 16ος αιώνας) με το οποίο κατά την επανάσταση του 1821 ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας, τέλεσε Θεία Λειτουργία πάνω στη ναυαρχίδα των Ψαριανών και κοινώνησε τα πληρώματα πριν από την νικηφόρο για τούς Έλληνες ναυμαχία του Γυαλιού.

Ολόκληρο το μοναστήρι της Πάτμου με τα λαμπερά εκθέματα, βρίσκεται πλέον στην διάθεση των επισκεπτών, που με ένα κλικ μπορούν να τα θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή σε υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια, που ίσως ξεπερνά ακόμη και την φυσική επίσκεψη.

Εξερευνήστε το Μοναστήρι της Πάτμου:

https://artsandculture.google.com/partner/patmos-monastery

Rousou Mina
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.