Υποδοχή ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Τρικάλων - 19 Μαΐου 2022 Ζωντανά: Εκκλησία Live - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος Ζωντανά. Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 19.00 το βράδυ. Ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός.

Υποδοχή έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 19.00 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία και Παράκληση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος πολιούχου Τρικάλων, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 19.00 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Ο Άγιος Παντελεήμων καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).

Ο Παντολέον ήταν πολύ έξυπνος, ευγενικός, επιμελής, ταπεινός και πράος, γεμάτος αρετή, παρ’ όλο που ακόμη δεν είχε βαπτιστή Χριστιανός.

Όταν μεγάλωσε, ο πατέρας του τον παρέδωσε σ’ ένα φημισμένο γιατρό, τον Ευφρόσυνο, για να του διδάξει την ιατρική επιστήμη.

Σε λίγο καιρό ο Παντολέον ξεπέρασε όλους τους συνομήλικους του στη μόρφωση και όλοι μιλούσαν με θαυμασμό για το χαρακτήρα του.

Ο Παντολέον επισκεπτόταν καθημερινά τον Άγιο Ερμόλαο και απολάμβανε τους Χριστιανικούς του λόγους.

O Παντολέον έγινε ανάργυρος ιατρός. Θεράπευε με τη δύναμη του Ιησού Χριστού τους ασθενείς, χωρίς να παίρνει καθόλου χρήματα.

Ακόμη, όταν εύρισκε φτωχούς τους βοηθούσε ποικιλότροπα, δίνοντας τους χρήματα και άλλα αναγκαία είδη.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι και πόσοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.