Την Παρασκευή 23 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πύλες της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης για τη δωρεάν θερινή φιλοξενία παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Την έναρξη της πρώτης περιόδου, από τις έντεκα συνολικά που θα πραγματοποιηθούν, έκαναν τα κορίτσια Δημοτικού. Ο τόπος γέμισε από παιδιά με χαρωπές φωνές, που οι γονείς τους εμπιστεύονται στην αγκαλιά της Εκκλησίας.

φιλοξενία παιδιών στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Εξακόσια περίπου παιδιά από ολόκληρη την Πιερία θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Ρητίνη. Παιδιά που φτάνουν εκεί πολλές φορές άγνωστα μεταξύ αγνώστων και φεύγουν αδελφωμένα με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας.

Πρωτοστάτης και σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από κατάλληλους κληρικούς, με την αρωγή θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, όπως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, των Super Market «Μασούτης» και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Σε όλους, κυρίως στους εθελοντές και τους ιδιώτες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εκφράζει τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας.

φιλοξενία παιδιών Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.