Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρέπειας εν μέσω αντιπροσωπειών Αδελφοτήτων Ι. Μονών και μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος τελέσθηκε χθες, 10 Απριλίου 2016, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συνιερούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας, ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Ι. Μονής κ. Λογγίνου (κατά κόσμον Χαραλάμπους) Αρχόντη.

Εκ μέρους της Ι. Μονής ομίλησε ο Καθηγούμενος αυτής, ο οποίος καταθέτοντας τα ζωηρά αισθήματα μεγίστου σεβασμού και άκρας υπολήψεως της Μοναστικής Αδελφότητος προς το ιερόν πρόσωπον του Σεβ. Μητροπολίτου μας, εκτός των άλλων, ευχαρίστησε Αυτόν για το ανύστακτο ενδιαφέρον Του προς την Ι. Μονήν. Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε και προς τον άγιο Αδριανουπόλεως, το Τίμιο Πρεσβυτέριο, την εν Χριστώ Διακονίαν, την μητέρα και τους αδελφούς του νεοχειροτονηθέντος, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους ευσεβείς προσκυνητές, τους διακονητές ως και στον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο, ο οποίος για αρκετά χρόνια κοσμεί το δεξιό Ιεροψαλτικό αναλόγιο της Ι. Μονής διακονών συνάμα και τον Ι. Άμβωνα αυτής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον άγιο Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο ως και τον Πανοσ. Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί κ. Σεραπίωνα για την ευλογητή παρουσία τους και την συνιερουργία, απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στον νεοχειροτονηθέντα αδελφό της Ι. Μονής επιβεβαιών τον «σύνδεσμο της τελειότητος» μεταξύ Αυτού, ως Μητροπολίτου, και της Αδελφότητος της Ι. Μονής, και τέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος, μεγάλου ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα προσεφέρθη κέρασμα και επακολούθησε Μοναστηριακή Τράπεζα, ενώ στα χείλη των παρευρισκομένων ανέβησαν προσευχές και ευχές για την αξιωσύνη του Νέου Κληρικού της Ι. Μονής και της Ι. Μητροπόλεως.

1104kor.jpg

1104kor1.jpg

1104kor2.jpg

1104kor3.jpg

1104kor4.jpg

1104kor5.jpg

1104kor6.jpg

1104kor7.jpg

1104kor8.jpg

1104kor9.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.