Ι.Μ. Πατρών: Επιστολή με την οποία συγχαίρει τους εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας που αντιστέκονται στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. «Από τα βάθη της ψυχής μου επιθυμώ, να επαινέσω τον Εμπορικό κόσμο της Πάτρας, τους εμποροϋπαλλήλους και όλους όσοι αντέδρασαν και αντιδρούν τοπικώς και πανελληνίως, με το δικό τους άμεσο και δυναμικό τρόπο στο άνοιγμα των Καταστημάτων την Κυριακή».

Αγωνιζόμεθα όλοι εναντίον της ισοπεδώσεως των αξιών στη χώρα μας και πρέπει να παραμείνωμε ενωμένοι, προκειμένου να διατηρήσωμε ακέραιο τον πνευματικό ιστό της Πατρίδος μας.

Η προσήλωσή μας στην Πίστη μας και στις πατροπαράδοτες αξίες είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει και στις ομιλίες μου και στα γραπτά μου κείμενα, έτσι και τώρα, επαναλαμβάνω τα λόγια του μεγάλου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, ότι το κέρδος της Κυριακής είναι καταραμένο.

Με ειδικές αναφορές μας κατά το παρελθόν έχομε καυτηριάσει την αποδόμηση και αποιεροποίηση της ζωής και έχομε σταθεί ιδιαιτέρως στην πολεμική που γίνεται εις βάρος της Κυριακάτικης αργίας. Το ξήλωμα, δυστυχώς, συνεχίζεται. Η μέθοδος του «σαλαμιού» προχωράει. Προχωρούν στην κατάργηση της αργίας για τις τριάντα Κυριακές. Πενήντα είναι όλες και όλες. Το επόμενο βήμα είναι η πλήρης κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Με την σθεναρή μας στάση αντιστεκόμαστε,

  • Στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.
  • Στα σχέδια του διεθνούς Σιωνισμού.
  • Στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Στην επικράτηση των ξένων μονοπωλίων.
  • Στη διάλυση της οικογενειακής συνοχής και ευτυχίας.
  • Ομολογούμε την Πίστη μας.
  • Βεβαιώνομε και με αυτόν τον τρόπο, ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως Έλληνες, δεν πουλάμε τα πνευματικά μας «πρωτοτόκια» αντί πινακίου φακής.

 

Κλείστε όλοι τα καταστήματά σας κάθε Κυριακή.

Κανείς να μη μπη σε κατάστημα, που τυχόν θα είναι ανοιχτό, κατά Κυριακή ημέρα, για να ψωνίση.

Αδελφοί, «Στώμεν καλώς».

Είναι απαραίτητη η τήρηση αυτής της θαρραλέας στάσεως για την πίστη μας, για την Πατρίδα μας.

Φτάνει πιά η κατρακύλα και το ξεπούλημα. Ας ξυπνήσωμε.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους δυναμικά με την στάση τους αντέδρασαν και αντιδρούν στην υπούλως και υπογείως επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας. Σε όλους όσοι αντιστέκονται στο ξήλωμα του πνευματικού ιστού της Ελλάδος”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.