Χθες το πρωί, Σάββατο 20 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πρέβεζα, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Πρεβέζης κυρού Μελετίου, στο οποίο συμμετέχον, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και Ιερισσού κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πρεβέζης και πλήθους πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της Χριστιανικής Πίστεως για τη ζωή των ανθρώπων και στο πώς ο άνθρωπος βιώνει μέσα στην Εκκλησία την πίστη αυτή, της οποίας θεμέλιο και εκφραστής είναι ο Επίσκοπος. Στη συνέχεια, ομίλησε με λόγους υιικής ευγνωμοσύνης για τον πνευματικό του Πατέρα, μακαριστό Μητροπολίτη Πρεβέζης κυρό Μελέτιο, τον οποίο εγνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια, και εκάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να προσεύχεται για τον αοίδιμο Επίσκοπό του Μελέτιο, τον οποίο εχαρακτήρισε «άγιο Μοναχό»!

Εν συνεχεία, τελέσθηκε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχη, μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Στην αντιφώνησή του, εκ μέρους των παραστάντων Αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσὀστομο και του ευχήθηκε πολυετή, τρισόλβια και καρποβριθή Αρχιερατεία, προς δόξαν της Εκκλησίας και, όπως τόνισε, «όλων, όσοι σας αγαπάμε».

Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μελετίου.

mnimos_prevez6.jpg

mnimos_prevez7.jpg

mnimos_prevez10.jpg

mnimos_prevez11.jpg

mnimos_prevez18.jpg

mnimos_prevez19.jpg

mnimos_prevez22.jpg

mnimos_prevez24.jpg

mnimos_prevez31.jpg

mnimos_prevez41.jpg

mnimos_prevez111.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.