ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Τον Άγιο Απόστολο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου: Την 22α Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, προς τιμήν του Οποίου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Εξ αυτού του γεγονότος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023.

Κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου Κορίνθου τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου-Λουτρακίου και Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Τιμόθεο, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των εβδομήκοντα μαθητών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μαθητής του Αποστόλου Παύλου και παραλήπτης δύο Επιστολών Του, οι οποίες εμπεριέχουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη ζωή της Εκκλησίας, αφού ο Άγιος ήταν Επίσκοπος Εφέσου.

Στην συνέχεια, μέσα από Αγιογραφικά χωρία και παραδείγματα από το Γεροντικό και τους Πατέρες της Εκκλησίας ομίλησε για την δύναμη που έχει η επίκληση του Ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού «Κύριε, καὶ τὰ δαιμόνια ὑποτάσσεται ἡμῖν ἐν τῷ ὀνόματί σου» (Λουκ. ι΄, 17) προτρέποντας τους Πιστούς να προσεύχονται με την μονολόγιστη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με» γιατί καίει την αμαρτία, γαληνεύει την καρδιά και εκδιώκει τους δαίμονες. Ολοκλήρωσε, παρακαλώντας τον Ποιμενάρχη Κορίνθου να δεηθεί στον Κύριο, αυτή η ευχή να γίνει «ευλογημένη συνήθεια» που θα οδηγεί τους Πιστούς στην σωτηρία!

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ναό

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου

Τον Άγιο Τιμόθεο τίμησε ο Κορίνθου Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.