Το Ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως μίας αλλοδαπούς πενταμελούς οικογένειας, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 05 του μηνός Μαΐου 2015, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, στο σταυροειδούς σχήματος Βαπτιστήριο Ενηλίκων, που ευρίσκεται εις τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαγκαδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προ της τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου της Βαπτίσεως, οι νεοφώτιστοι είχαν κατηχηθεί καταλλήλως γύρω από την Ερμηνεία της Αγίας Γραφής, τα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Πίστεως καθώς και την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους νεοφώτιστους Ιωάννη, Μαρία, Αλέξανδρο, Χριστίνα και Αγγελική-Ειρήνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, απηύθυνε λόγους επαινετικούς τονίζοντας την σπουδαιότητα για Σωτηρία απόφαση τους αυτή, ενώ παράλληλα τους προέτρεψε να διατηρούν συνεχώς την ζωή τους καθαρή όπως είναι αυτή την στιγμή που βγήκαν από την κολυμπήθρα, να πορεύονται συνεχώς στο δρόμο της αγάπης και μέσα από την προσευχή και τον πνευματικό αγώνα τους να καταφέρουν να γίνουν κληρονόμοι της Ουράνιας Βασιλείας.

Προ της απολύσεως του Ιερού Μυστηρίου οι Βαπτιζόμενοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ παράλληλα τους εδόθη και ως Ευλογία από μία Καινή Διαθήκη, ώστε να μπορούν να μελετούν καθημερινώς τον Λόγο του Κυρίου, ενώ στο τέλος οι συγγενείς προσέφεραν στους παρευρισκομένους, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της Βαπτίσεως συμμετείχαν προσευχικός τα κατά το έθος μαρτυρικά και γλυκίσματα, εκφράζοντας την χαρά και τις θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη για την πρωτόγνωρη πνευματική αυτή εμπειρία που βίωσαν.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.