Του Παναγιώτη Φωκά

Τη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα δώσουν, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 13.00,

Οι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμος καιΝέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ.κ. Ιουστίνος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

.Mε τον καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν Αρχιερείς στην αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιερωσύνη τους. Κατά την Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αρχιερεύς θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους “Ιερούς Κανόνες” και τους Νόμους του Κράτους.

Η διαβεβαίωση, έχει ως εξής:

«Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

Θα πρέπει να τονισθεί ότι όπως όλα δείχνουν η Ενθρόνιση θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη βδομάδα στη Κεφαλονιά με τις πιο πιθανές ημερομηνίες να είναι η 22η Ιουνίου ή η 25η του ίδιου μήνα.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και ο νέος Μητροπολίτης με τιμές θα φθάσει στον Πόρο (με τον ίδιο τρόπο πριν 30 χρόνια είχε φθάσει και ο Μακαριστός Σπυρίδωνας Καλαφατάκης) και μετέπειτα στη κεντρική πλατεία όπου θα τον περιμένει κλήρος και λαός. Ακολούθως, μέσω Λιθοστρώτου θα μεταβεί με πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.