Η νεολαία της Μητροπόλεως Πατρών μέσα από τον αθλητισμό τίμησε τους πεσόντες στα Ίμια και στην Κίναρο ως και Πατρινούς Στρατιώτες που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος.

Μέσα από μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη εκδήλωση τα νειάτα της Πάτρας, έδωσαν το δικό τους μήνυμα, για την αξία του ανθρώπου, για την ενότητα, την ευγενή άμιλα και τις αξίες της ζωής, όπως νοηματίζονται μέσα στο πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Ολυμπιάδος Πατρών την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20.3.2016, ανάμεσα στις ομάδες νέων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών και Στρατιωτικών του ΚΕΤΧ, διεφάνη το πνεύμα της αγάπης και της ενότητος, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα νειάτα μας, τα οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ Χρυσόστομος εχαρακτήρισε χρυσή ελπίδα και χρυσές εφεδρίες για το μέλλον.

Ο αγώνας ήτο αφιερωμένος στη μνήμη των παιδιών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την Πατρίδα στα Ίμια το 1996 ( Έκτορα Γιαλοψό, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο), στα Πατρινόπουλα, Κωνσταντίνο Κακαβά που έπεσε στην Αγχίαλο στις 13 Νοεμβρίου 2000 και Φώτη Ανδρικόπουλο που έπεσε στις 7 Οκτωβρίου 2014 στο Βόλο, ως και στα παιδιά που έπεσαν πριν από λίγο καιρό στη νήσο Κίναρο ( Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου).

Μετά τον αγώνα ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τους, Παναγιώτη Γιαννάκη, διεθνούς φήμης αθλητή και προπονητή της καλαθοσφαίρισης και τους Πατρινούς αθλητάς του ιδίου αθλήματος Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Γεώργιο Σκροπολίθα και Νικόλαο Δίπλαρο.

Το όλο κλίμα ήτο συναισθηματικά φορτισμένο, ενώ δεν έλειψε ο ενθουσιασμός από το πλήθος του Λαού (πάνω από 2500) νέους στην πλειονότητα, που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε: «…Διοργανώσαμε αυτόν τον αγώνα για να δηλώσωμε την ενότητα μεταξύ των μελών της τοπικής μας Εκκλησίας και τη δραστηριότητα των νέων μας» και πρόσθεσε: « Θέλομε να δείξωμε ότι η σωματική γυμνασία είναι συνάρτηση και της πνευματικής γυμνασίας, διότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, είναι δημιούργημα του Θεού, ψυχοσωματική ολότητα και ως τέτοιο δημιούργημα τον αντιμετωπίζει η Εκκλησίας μας…».

Έκανε αναφορά στα παιδιά που σκοτώθηκαν για την Πατρίδα, ενώ εχαιρέτισε ιδιαιτέρως τους γονείς και συγγενείς του Κώστα Κακκαβά και Φώτη Ανδρικόπουλου που ήταν παρόντες.

Επήνεσε ιδιαιτέρως τον δραστήριο Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Μαρίνης Πατρών π. Παναγιώτη Θωμά και τους Συνεργάτας του, τον Διάκονο Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο ως και όλους, όσοι συνεργάστηκαν για την μεγάλη επιτυχία της Εκδηλώσεως.

Την εκδήλωση επλαισίωσαν η χορωδία του 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, η μικτή χορωδία της Ενορίας Αγίας Μαρίνης Πατρών και ο χορευτικός Όμιλος του Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας Μακρυγιάννη Πατρών.

Προσεφώνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς και ο Εκπρόσωπος του Διοικητή του ΚΕΤΧ, Υποδιοικητής Οικονόμου Νικόλαος.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης σε δηλώσεις του είπε: «…Είναι μεγάλη τιμή για το μπάσκετ το ότι έχει επικοινωνήσει τόσο πολύ με την κοινωνία και θεωρώ ότι η Εκκλησία και το μπάσκετ σε μαθαίνουν πολλά πράγματα, τα οποία είναι κοινά. Να σέβεσαι τον αντίπαλό σου, να παλεύης, να συνεργάζεσαι με τους ανθρώπους, να δίνεις το χέρι σου...» και πρόσθεσε: «… Νομίζω ότι η Εκκλησία και το Μπάσκετ πρέπει να είναι κοντά ως θεσμοί, γιατί μόνο καλό θα κάνουν στην κοινωνία και στη νεολαία μας…».

Παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πολλοί Ιερείς ως και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

DSC_1292.JPG

DSC_1298.JPG

DSC_1313.JPG

DSC_1352.JPG

DSC_1372.JPG

DSC_1376.JPG

DSC_1415.JPG

DSC_1421.JPG

DSC_1438.JPG

DSC_1444.JPG

DSC_1502.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.