Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα γηροκομεία της Μητροπόλεως ενεργοποιούν τη συνείδηση της Κοινωνίας. Συγκινητική ήταν και φέτος, τις Άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων, οι επισκέψεις αγάπης και στοργής που εδέχθησαν και τα τρία Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα.

Τα Γηροκομεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ενεργοποιούν τη συνείδηση της Κοινωνίας

Πλήθος Ενοριών, Φορέων, Συλλόγων, Σχολείων αλλά και πιστών από όλο το μήκος της Μητροπολιτικής Περιφερείας Φθιώτιδος, επισκέφθηκαν τα Ιδρύματα αγάπης και περιθάλψεως της Τρίτης Ηλικίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων, έψαλλαν τα κάλαντα, τραγουδούσαν, χόρευαν και ευχόταν στους Γέροντες και τις Γερόντισσες, προσφέροντάς τους εκτός από τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης για Γέροντες και διάφορα άλλα είδη τα οποία χρειάζονται τα Ιδρύματά μας, ότι πολυτιμότερο είχαν, την αγάπη της καρδιάς τους και την τρυφερότητα της ψυχής τους.

Τα Γηροκομεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Τα Γηροκομεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος 2019

Γηροκομεία Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Χριστούγεννα 2019

Γηροκομεία Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Χριστούγεννα

Γηροκομεία Μητροπόλεως Φθιώτιδος Χριστούγεννα 2019

Γηροκομεία Μητροπόλεως Φθιώτιδος 2019

Τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως μας κατά γενική ομολογία είναι πραγματικά λιμάνια εύδια και σπίτια αγάπης, μέσα στα οποία βρίσκουν θαλπωρή, γαλήνη ψυχική και σωματική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά πάνω απ’ όλα γεύονται την στοργή και το χάδι της Μητέρας Εκκλησίας.

Η διακονία, την οποία προσφέρουν οι Διευθυντές των Ιδρυμάτων και άπαντες οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως, ενεργοποιούν καθημερινά τις ευαίσθητες χορδές του κοινωνικού συνόλου της Φθιώτιδος, με αποτέλεσμα όλοι οι πιστοί απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεως μας να επισκέπτονται και τα τρία Γηροκομεία και να τα στηρίζουν πάνω απ’ όλα ηθικά με την παρουσία τους και πνευματικά με την προσευχή τους.

Εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων, της κατεξοχήν Εορτής της χαράς και της ελπίδος, όλους τους επισκέπτες υποδεχόταν οι Διευθυντές των Ιδρυμάτων με πολύ εγκαρδιότητα και τιμή, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης, Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως μας στο «Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο» στη Λαμία, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος στο «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα και ο κ. Αθανάσιος Καραμέρης στο Ίδρυμα «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα.

Μετέφεραν σε όλους τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών καθώς και της από ψυχής ευχαριστίες του, ενώ αντάλλαζαν ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή η Νέα Χρονιά που σε λίγο έρχεται.

Γηροκομεία Μητροπόλεως Φθιώτιδος Χριστούγεννα

Γηροκομεία Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Γηροκομεία Φθιώτιδος

Γηροκομεία Φθιώτιδος Χριστούγεννα 2019

Γηροκομεία Φθιώτιδος Χριστούγεννα

Γηροκομεία Φθιώτιδος 2019

Γηροκομεία Φθιώτιδος Χριστούγεννα

Γηροκομεία Φθιώτιδος Γιορτή 2019

Αναλυτικά:

Το Γηροκομείο Λαμίας επισκέφθηκαν:

 • η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας,
 • οπλίτες του ΚΕΥΠ,
 • το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας και
 • η τοπική Ομάδα Βόλεϊ.

Το Γηροκομείο Σπερχειάδος επισκέφθηκαν:

 • Μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας,
 • Παράρτημα Μακρακώμης,
 • μαθητές και καθηγητές των Σχολείων της Σπερχειάδος,
 • μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλιανης,
 • η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Στύρφακα και
 • μέλη του Συλλόγου Γυναικών Τυμφρηστού.

Το Γηροκομείο Στυλίδος επισκέφθηκαν:

 • ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Χρήστος Γεωργίου,
 • Ιατρός και ο Γραμματεύς του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Ντούζγος,
 • το Κατηχητικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, όπου τα παιδιά παρουσίασαν την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή τους με ύμνους, ποιήματα, τραγούδια, κάλαντα και το συγκινητικό θεατρικό «Ο Τέταρτος Μάγος», προσφέροντας προσωπικά δώρα στους Γέροντες, τις Γερόντισσες και το προσωπικό,
 • Μέλη της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας,
 • μαθητές και δάσκαλοι του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και του Γυμνασίου Στυλίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, η Αξιότιμος Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου προσέφερε εόρτιο γεύμα αγάπης στους Γέροντες και στις Γερόντισσες, εις το οποίο παρεκάθισε και η ίδια με συνεργάτες της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαριστεί ολοκάρδια όλους τους ανωνύμους και επωνύμους δωρητές, οι οποίοι εκ του υστερήματος και εκ του περισσεύματος της αγαπώσης καρδίας τους, προσφέρουν στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως μας, καθώς και όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή γίνονται παραδείγματα καλής μιμήσεως προς όλους και δείχνουν έμπρακτα ότι η Αγία μας Εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος ενεργοποιεί τη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου.

Εύχεται δε πατρικώς η Χάρις του Γεννηθέντος Χριστού και η Αγάπης του Θεού και Πατρός και η Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, να τους ευλογεί και να τους διαφυλάττει, αυτούς και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Ιερές Μητροπόλεις από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.