Τα εγκαίνια της 1ης Εκθέσεως Αγιογραφίας τέλεσε χθές Πέμπτη 12 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και ο Σύλλογος καλλιτεχνών ΑΡΤΙΟΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και θα λειτουγεί στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Περιπτέρου του Αγίου Λουκά έως τις 20 Μαΐου.

Συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φθιώτείς Αγιογράφοι οι οποίοι εκθέτουν αντιπροσωπευτικά έργα τους.

Στην χθεσινή εκδήλωση παρουσία όλων, τιμήθηκαν παλιοί και νέοι Αγιογράφοι.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ για την πρωτοβουλία τους αυτή και είπε χαρακτηριστικά: « Είστε οι συνεργάτες του Θεού και το έργο σας είναι έργο διακονίας προς την δόξαν Αυτού», τους προέτρεψε να προσεύχονται και με κατάνυξη ψυχής να Αγιογραφούν όπως έκαναν και οι άγιοι της εκκλησίας μας.

Τέλος συνεχάρη το Δήμαρχο κύριο Νικόλαο Σταυρογιάννη ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός και προβάλλει τους καλλιτέχνες δείχνοντας έτσι ότι η Πόλη μας έχει καλή ποιότητα. Ευχήθηκε στους καλλιτέχνες αγιογράφους καλή δύναμη για να προφέρουν την διακονία τους στην Εκκλησία , στην ευλάβεια του λαού και στη Τέχνη.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Κυρίτσης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμαρχο έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Αγιογραφίας.

Ακολούθησε η βράβευση από μέρους του Συλλόγου πρώτα προς τους αγιογράφους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας και στη συνέχεια η βράβευση προς όλα τα μέλη.

Στην Τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν πλήθος κόσμου και μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδος Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

1305egk (1).jpg

1305egk (2).jpg

1305egk (3).jpg

1305egk (4).jpg

1305egk (5).jpg

1305egk (6).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.