Το Τορόντο του Καναδά επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου προσκεκλημένη της Ελληνικής Κοινότητας και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ελληνο-Καναδικών Αγώνων “Greek Canadian Games 2016”.

Η κ. Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Καναδά εγκαινίασε τους Αγώνες στο Bill Crothers Secondary School στο Markham του Τορόντο και απένειμε τα μετάλλια στους νικητές.

“Μπράβο στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων για την εξαίρετη πρωτοβουλία τους για την διοργάνωση Ελληνοκαναδικών αγώνων που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν ετήσιο θεσμό σε όλο τον Καναδά και έχει σκοπό να αγκαλιάσει τις νέες γενιές των Ελληνοκαναδών δημιουργώντας ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η νέα γενιά των Ομογενών μας μαζί με λιλιπούτειους Καναδούς, αναβίωσαν το αρχαίο Ολυμπιακό Πνεύμα ενώ η νέοι Καναδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού που χάρη στους άξιους Ομογενείς μας παραμένουν φωτεινός φάρος για τον Δυτικό Πολιτισμό” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η κα. Αντιπεριφεριάρχης, παρευρισκόμενη ως επίσημη προσκεκλημένη στο δείπνο που παρέθεσε η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, πραγματοποίησε ομιλία για θέματα που αφορούν την ομογένεια και την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην διάρκεια του δείπνου η κ. Πατουλίδου βράβευσε τους διοργανωτές των Αγώνων, την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο και την Ιερά Μητρόπολη του Τορόντο παρόντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τορόντο και Καναδά κκ. Σωτήριου, για την προσφορά τους στην Ελληνική Ομογένεια.

Τις επόμενες ημέρες η κα. Πατουλίδου παρέθεσε συνέντευξη στο Odyssey Television Network, με αναμετάδοση στο ΜΕGΑ και ΑΝΤ1 Canada και συναντήθηκε διαδοχικά με εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού του Τορόντο καθώς και με τους Προέδρους και τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο (Τορόντο Καναδά) κ. Κάρα Δημήτριο και της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» κ. Χρήστο Κοτσαμποϊκίδη.

Πριν την αναχώρηση της η κα. Πατουλίδου συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τορόντο και Καναδά κκ. Σωτήριο και στη συνέχεια με τον Γενικό Πρόξενο του Τορόντο κ. Ιωαννίδη Αλέξανδρο, όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που αφορούν την Ομογένεια του Τορόντο και της ευρύτερης περιοχής του Οντάριο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν οι ομογενείς και η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία στην ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.