Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη Πρεσβυτερών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στήν Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Στη Σύναξη αυτή, στην οποία συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, Πρεσβυτέρες Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, μίλησε εμπνευσμένα η Πρεσβυτέρα κ. Βαρβάρα Μεταλληνού, Φιλόλογος-Θεολόγος.

Η ομιλήτρια με λόγο ζωηρό και εμπειρικό αναφέρθηκε στην ταυτότητα και τη μαρτυρία της ιερατικής οικογένειας, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Πρεσβυτέρας τόσο στην «κατ’ οίκον Εκκκλησία», όσο και στήν Ενοριακή ζωή γενικώτερα. Η ομιλήτρια επεσήμανε ότι χρειάζεται «η γλώσσα της αγάπης» για την επιτυχία του Ενοριακού έργου, στο οποίο η συμβολή της Πρεσβυτέρας πρέπει να είναι καθοριστική και ουσιαστική. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη της μέριμνας για τη μαρτυρία της ιερατικής οικογένειας στο σύγχρονο κόσμο, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και σημείωσε ότι το σπίτι του ιερέως πρέπει να είναι πνευματικό καταφύγιο των Ενοριτών.

Μετά απο την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από τις Πρεσβυτέρες. Μάλιστα, μετά από πρόταση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, αποφασίσθηκε από κοινού, η πραγματοποίηση μηνιαίων Συνάξεων Πρεσβυτερών, προκειμένου να προσφέρεται ευκαιρία γνωριμίας μεταξύ τους και διαλόγου για την ενημέρωσή τους, αλλά και την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων και προβλημάτων.

Τη Σύναξη έκλεισε με την καταληκτήρια προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες Του στην εκλεκτή ομιλήτρια καθώς και σε όλες τις Πρεσβυτέρες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν σε τούτο το κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας και διετύπωσε την ευχή και την προσδοκία ότι από τις Μηνιαίες Συνάξεις Πρεσβυτερών θα προέλθουν αγαθά και ωφέλιμα αποτελέσματα για τις Ιερατικές Οικογένειες και εν γένει την Εκκλησία. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.