Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προς Δήμαρχο Λαμιέων: «Η Επίσκεψή μου σήμερα κ. Καραΐσκο στο Δημαρχείο της πόλεως δεν ήθελα να είναι απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά επίσκεψη εργασίας. Το ίδιο προτίθεμαι να πράξω και με όλους τους φορείς του τόπου μας, διότι κοινός μας στόχος είναι το καλό των πολιτών της Φθιώτιδος».

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών προς Δήμαρχο Λαμιέων

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο της πόλεως Λαμίας το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, όπου συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη και τους Προϊσταμένους Ιερείς των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, αλλά και να θέσει εαυτόν καθώς και όλες τις υπηρεσίες της Μητροπόλεως σε διάθεση συνεργασίας και προσφοράς με τον Δήμο Λαμιέων.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών Δήμαρχος Λαμιέων

«Μια διάθεση συνεργασίας για το συμφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των εμπεριστάτων και των αναγκεμένων συνανθρώπων μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τους Ιερείς, καλωσόρισε στην είσοδο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προνοίας και Δομών του Δήμου, Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Στασινός, Ιατρός.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Αρχικά ο Σεβασμιώταος και οι Ιερείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και αντάλλαξαν ευχές με τους Διοικητικούς και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Στην συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, ο κ. Στασινός ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς για όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαμιέων, Δομές και Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ως σκοπό την ανακούφιση εμπεριστάτων Δημοτών.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών Λαμια

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών 2019

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώατο και τους Ιερείς και χαρακτηριστικά ανέφερε:

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέπτεται σήμερα το Δήμο μας, σε μία επίσκεψη ουσιαστική και όχι τυπική, μία επίσκεψη, η οποία έχει να κάνει με τη συνεργασία την οποία θέλουμε και έχουμε συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, με την προσφορά του Δήμου και της Μητροπόλεως, διότι και ο σκοπός του Δήμου και σκοπός της Μητροπόλεως είναι κοινός: να ανακουφιστούν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και πάνω σε αυτό το σκοπό υπάρχει περιθώριο να εργαστούμε όλοι.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προσεφώνησε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και ευχαρίστησε απόψυχής του για την υποδοχή αλλά και για την διάθεση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών Δήμαρχος Λαμίας

Αναφερόμενος στην ουσία της επισκέψεως του με τους Ιερείς υπογράμμισε:

«Ήθελα η επίσκεψή μου να είναι ουσιαστική, επίσκεψη δουλειάς και εργασίας άμεσης. Ήδη είχα μία συνάντηση με τον κύριο Στασινό και τους συνεργάτες του και ήθελα να έλθουν και οι Πατέρες για να ενημερωθούμε για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, διότι με ενδιαφέρει η συνεργασία και είναι αναγκαίο να αποτελέσουμε εμείς ένα παράδειγμα διαλειτουργικότητας.

Να συνεργαστούμε έτσι ώστε, να διευρύνουμε το εύρος των ωφελούμενων αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πρέπει να ανακαλύψουμε νέα εργαλεία για τις ανάγκες των αδελφών μας.

Επίσης ήθελα να έρθουν εδώ και οι Ιερείς μας όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να γνωριστούν με τους συνεργάτες σας, έτσι ώστε να έχουν μία αδιαμεσολάβητη σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας.

Πρέπει να προσέξουμε να μην εγκλωβιστούμε ως διαχειριστές της φτώχειας ή της δυσκολίας. Ο τόπος μας δεν είναι καταδικασμένος να είναι σε φτώχεια και σε δυσκολία. Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε και στην ανάπτυξη, στην Παιδεία, στο να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας να δημιουργήσουμε υποδομές, οι οποίες θα είναι έξω από τον ορίζοντα της κρίσης.

Να μην εγκλωβιστούμε σε μία τέτοια λογική, διότι τότε θα παγιώσουμε την κρίση και θα την κάνουμε κατεστημένο και εμείς πρέπει να σπάσουμε το κατεστημένο της κρίσεως και να δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο θέλει προσπάθεια.

Να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας, τους θησαυρούς μας και τις δυνάμεις μας, γιατί αυτός ο τόπος έχει δυνάμεις και μάλιστα ο δικός μας τόπος, η Φθιώτιδα, η Λαμία έχει μεν δυσκολίες αλλά έχει και απεριόριστες δυνατότητες.

Χρειάζεται μία δημιουργική επανάσταση, επανάσταση νοοτροπίας και αντιλήψεων.

Στην συνέχεια ο κ. Στασινός αναλυτικά και με την βοήθεια καρτών Power Point παρουσίασε την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Λαμιέων και τις Κοινωνικές Δομές, καθώς και την διακονία αγάπης που προσφέρει η κάθε υπηρεσία ξεχωριστά.

Πρόκειται για τις κάτωθι Δομές:

Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Κοινωνικό Φαρμακείο, ΚΑΠΗ, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΤΟΠΨΥ (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) και ΤΕΒΑ.

Ο κ. Στασινός κατέκλεισε την ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική παρουσίαση του αναφέροντας ότι, ο στόχος του Δήμου ταυτίζεται με αυτό που πολύ σοφία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε σημειώσει προ καιρού:

«Είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ιδιώτες, ώστε σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν τον λαό και την πατρίδα» (Αρχ. Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’).

Τέλος ο λόγος του κ. Στασινού έκλεισε με την προτροπή του για συνεργασία διακονίας προς το συνάνθρωπο αναφέροντας ως παραπομπή το χωρίο του Αποστόλου Παύλου στην Α’ Προς Κορινθίους Επιστολή:

εἴτε πάσχει ἕν µέλος συµπάσχει πάντα τά µέλη εἴτε δοξάζεται ἕν µέλος συγχαίρει πάντα τά µέλη. (Α΄ Κορ.12,26).

Σε όλους τους Ιερείς διενεμήθη φάκελος με έντυπο ενημερωτικό υλικό και η ενημέρωση έκλεισε με εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλαγή απόψεων επί των λεχθέντων και δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως από τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμαρχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.